U bent hier:

Mijn eerste keer Comic Con Brussels

Mijn eerste keer Comic Con Brussels

Om de start van het conventie-seizoen te vieren, koos ik dit weekend voor een allebehalve conventionele beurs. Met een open geest, twee enthousiaste vrienden en een must-do-lijstje trok ik zaterdag naar Tour & Taxis om me te verdiepen in de ‘geek' cultuur.

Cosplayen

Geen Comic Con-beurs zonder Cosplay. Dat was duidelijk. Naast een officiële contest, mochten ook alle bezoekers hun outfit showen op de Cosplay Parade Catwalk. Wij hielden het bij accessoires passen op de Geek Market. Conclusie? Volgend jaar gaan we ook verkleed.

Een strip scoren

In het Dealers Labyrinth -daar vind je allerlei comic-, film-, en anime-gerelateerde collectibles- namen we uitgebreid de tijd om in de bakken van een comicbook-handelaar te neuzen. We kochten alledrie een resem strips voor 1 euro per stuk.

Een handtekening bemachtigen

In de Artist Alley komen acteurs en artiesten (hand)tekenen en exposeren. Aanwezig waren onder meer Anthony Daniels (Star Wars), John Rhys-Davies (The Lord of the Rings) en Jason David Frank (Power Rangers). Ik ben niet zo een fangirl, maar ik moest wel blozen toen Dean Cain (Lois & Clark) plots binnen handbereik stond.

Op de foto met je idool

Echte fans willen naast een handtekening natuurlijk ook een foto met hun favoriete artiest. Wij hadden meer oog voor de bezoekers zelf met hun prachtige outfits. Voor hen moet je bovendien niet in de rij staan.

 

  

© Ludovic Nolan