U bent hier:

Met de trein was je er al geweest!

Met de trein was je er al geweest!

Met de trein was je er al geweest!

8 leuke bestemmingen vlakbij het station.


Met de trein kunnen wij best leven, maar bussen, trams of metro zijn voor ons al een stap te ver - te veel gehobbel, te ondergronds, te veel bezwete medereizigers - kortom, te veel gedoe. Wist je dat er in Vlaanderen en Brussel behoorlijk wat leuke culturele bestemmingen vlakbij het station liggen? En dan bedoelen we: op minder dan 5 minuten wandelen. 

 1. Dé Antwerpse kindermagneet

  Van op het perron van Antwerpen Centraal kan je ze al ruiken: de dieren van de Zoo, natuurlijk. Je hopt vanuit het station zo deze kindermagneet binnen.

 2. Muziek en hedendaagse dans in Brugge

  Het eerste wat je tegenkomt op je weg naar het centrum van Brugge is de rode, opvallende architectuur van het Concertgebouw. Hier geniet je van de prachtigste klassieke concerten, maar ook van hedendaags werk en van jazz - zonder ook maar een moment op de klok te kijken, want je trein kan je niet missen.

 3. Bis, bis, bis, bis

  De bisnummers zijn vaak het hoogtepunt van een concert, als is het jammer dat je die toppers zo vaak moet missen - wegens rennen naar de laatst trein huiswaarts. In Muziekcentrum Het Depot in Leuven overkomt het je niet - deze uitstekende concertzaal ligt vlakbij het station van Leuven.

 4. Brusselse cultuurtempel

  Eén shopping-gallerijtje is Brussel-Centraal verwijderd van een van Belgiës grootste en mooiste cultuurhuizen: BOZAR. Steek die galerij door en hop ongehaast deze cultuurtempel binnen. Vergeet je museumpas niet.

 5. Een wereld vol woord en beeld

  Op een steenworp van Hasselt station ligt het kleine maar fijne Villa Verbeelding, waar vaak mooie tentoonstellingen rond literatuur en illustratoren te zien zijn. 

 6. Luieren in Gent

  Weinig tijd te doden en in de buurt van het station van Gent? Ga dan luieren in het mooie Citadelpark, een pareltje uit de romantische tuinarchitectuur. Heb je toch nog tijd om dat park te doorkruisen? Dan vind je aan het andere eind het S.M.A.K. en het MSK broederlijk tegenover elkaar.

 7. Maritiem erfgoed in Oostende

  Wie maar een half uurtje heeft aan 't zeitje wandelt van het station Oostende gewoon even rechtdoor tot aan de Mercator - dit authentieke zeilschip is niet alleen mooi om naar te kijken van buitenaf: binnenin vind je ook een interessant museum.

 8. Hét museum bij uitstek voor treinfanaten

  Tijdens je bezoek reis aan Train World (Schaarbeek) je door de geschiedenis van de treinwereld en kom je alles te weten over de werking van de spoorwegen en de verschillende soorten treinen.