Mechelen

Mechelen met kinderen: verrassende citytrip

Mechelen is eigenlijk één grote speeltuin voor grote en kleine avonturiers. Ontdek het zelf tijdens een daguitstap of weekendje weg. We helpen je alvast op weg met de meest kindvriendelijke activiteiten.

De stad verkennen

Twee speelse wandelroutes sturen je met de hele familie kriskras door het centrum, onder de naam ‘Mechelen stuurt je stappen’. ‘Van Arend tot Zwaluw’ is een beestige ontdekkingstocht en ‘Met Natte Voeten’ is een avontuurlijke wandeling voor waterratten. Met het Grote Plan nemen kleine padvinders zelf het voortouw.

Een kindvriendelijke kunstroute leidt je langs tien kleurrijk bestickerde elektriciteitskasten. Zo kan je kunst ontdekken die je meestal alleen in een museum vindt.

Met elk van de meer dan 500 trappen van de Sint-Romboutstoren ontdek je 500 jaar Mechelse geschiedenis. In de torenkamers kom je misschien wel de torenwachter of stadsbeiaardier tegen.

Tip: begin je uitstap met deze beklimming. Je kan bijna overal in de stad de toren zien - heel leuk om 'm dus telkens weer te zoeken en zien hoe hoog je geklommen bent.

We konden zelfs even op de Dijle wandelen en dat vonden de kinderen super. We zijn opnieuw tot de conclusie gekomen dat Mechelen een geweldige (kinder)stad is.

Mama Vicky over 'Mechelen stuurt je stappen'

Kazerne Dossin stuurt je op een interactief belevingsparcours. Gewapend met een bosje sleutels ga je op zoek naar kistjes in het museum. Zo ontdek je stap voor stap het bijzondere verhaal van Simon, die kon ontsnappen aan deportatie naar Auschwitz.

Het Speelgoedmuseum heeft een van de meest uitgebreide speelgoedcollecties van Europa, uit alle hoeken van de wereld. Speel je mee?

De kinderen maakten glibberwormen, tilden een auto op, namen een DNA-staal af ... We komen zeker nog eens terug!

Mama Anne over Technopolis

Ravotten in het groen

De Kruidtuin is het mooiste park in hartje Mechelen. Vijvers, eeuwenoude boomreuzen, een echte kruidentuin met maar liefst 250 soorten en een fantastische speeltuin.

Even buiten het centrum vind je Domein Tivoli, waar de kinderboerderij - met knuffelhoek! - een absolute aanrader is.

Vlak buiten de stad ligt Planckendael - deze prachtige zoo hoeven we ongetwijfeld niet meer voor te stellen. Je hopt er van het ene continent naar het andere en ontmoet klepperende ooievaars, gracieuze giraffen en een sympathieke olifantenfamilie.

Voordelig in Mechelen

Heb je een UiTPAS? Dan kan je op heel wat plekken in Mechelen een punt sparen. En als je 30 punten verzameld hebt, dan kan je die omruilen voor een ticket aan halve prijs in Technopolis

Jouw voordeelkaart voor verrassende vrije tijd buitenshuis.

Hier koop je een UiTPAS
Reeks
Citytrips