U bent hier:

Lokale Helden

Lokale Helden

Lokaal muzikaal 

Soms moet je het niet te ver gaan zoeken. Natuurlijk vind je ze in de grote concertpodia, over de grote plas of op de beeldbuis, maar échte muzikale helden vind je evengoed bij jou in de buurt: ze repeteren op zolder bij je om de hoek, maken hun garage of die van hun ouders onveilig of spelen op zondagavond het lokale café plat. Muzikale helden zijn lokale helden en op hun enthousiasme staat geen leeftijd - de helden variëren van het jong rockend gespuis tot de meer bezadigde amateurmuzikant die met zijn accordeon het publiek betovert.

Een plek onder de zon

Op vrijdag 27 april, meteen de eerste dag van de Week van de Amateurkunsten, krijgen die helden een eigen dag én een eigen podium. Overal in Vlaanderen en Brussel komt muziektalent uit zijn kot om de sterren van de hemel te spelen - dat leidde tijdens de eerste twee edities  tot meer dan 1000 optredens op één dag. Ook dit jaar krijg je de kans om lokaal muzikaal talent van alle maten en soorten te zien shinen in maar liefst 190 gemeenten!

Waar dadde?

Lokale Helden kruipt ook dit jaar waar het niet gaan kan: in grotten onder de grond, op festivalterreinen, in klokkentorens, huiskamers, kerken, badkamers, winkels, boten, treinen, … Er is voor elk wat wils. Geen enkel excuus om niet uit je kot te komen. Benieuwd wat er in jouw buurt te beleven valt? Schilder je spandoek, smeer je keel en ontdek hieronder welk lokaal talent jij op 27 april luidkeels wil gaan aanmoedigen.


 Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Geen resultaten gevonden.
Lokale Helden 2018