U bent hier:

Kunstendag voor Kinderen

Kunstendag voor Kinderen

Kunst voor kleine mensen

Mama’s en papa’s: trek in jullie agenda’s een grote cirkel rond zondag 18 november, want dat is Kunstendag voor Kinderen. Kinderen van alle leeftijden kunnen dan in heel Vlaanderen naar de leukste voorstellingen, workshops, concerten en speurtochten. Want kunst is niet alleen voor grote mensen maar ook voor kinderen, van peuters tot tieners. Trek dus vliegensvlug naar je favoriete cultuurhuis, want daar is ongetwijfeld vanalles te beleven.

 

Moderne dans en Romeinse kunst

Op sommige plekken valt er wel heel bijzondere kunst te ontdekken. Het wereldberoemde dansgezelschap Ultima Vez gooit bijvoorbeeld haar deuren open om families te laten proeven van moderne dans - wie kan zeggen dat zijn kind al bij Ultima Vez danste? In het Gallo-Romeins museum kunnen je spruiten dan weer (letterlijk) hun steentje bijdragen aan een echte Romeinse muurschildering. Of wat dacht je van een zelfgebakken verjaardagstaart, een sessie yoga in gezinsverband of een buggytour in het MAS? En dat is nog maar een fractie van wat Kunstendag voor Kinderen te bieden heeft.

 

Hoe kiezen?

We horen je al komen: hoe maak je in godsnaam een keuze met dat enorme aanbod? Geen paniek, wij komen ter hulp en bieden je alvast vier mogelijke uitwegen.

  • Hele jonge snuitertjes in huis? Ook zij hebben recht op hun portie verwondering. Bekijk hier het aanbod voor peuters.
  • Podiumkunsten voor kinderen: je zou ervan versteld staan hoe snel die meegaan in de abstracte wereld van de dans of de magie van theater.
  • Muziek doet het altijd goed bij kinderen die graag zingen en dansen.
  • Ikke doen! Dat kennen we. Heel wat huizen organiseren op Kunstendag voor Kinderen doe-activiteiten voor kinderen die niet graag stilzitten. 

 

Niet te ver van mijn bed

Trek je liever niet naar de grote stad? Bekijk dan hier wat er in jouw buurt te doen is:

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

 

Alle activiteiten op Kunstendag voor Kinderen

zaterdag 6 april 2019

Kluizelaar (2+)

Hasselt, Cultuurcentrum Hasselt

Theatervoorstelling

zaterdag 27 april 2019

Papier (3+)

Hasselt, Cultuurcentrum Hasselt

Dansvoorstelling

zaterdag 18 mei 2019

Gratis chips! (5+)

Hasselt, Cultuurcentrum Hasselt

Theatervoorstelling

Kunstendag voor Kinderen