U bent hier:

Knutselen in uw kot: lentefeest in huis

Knutselen in uw kot: lentefeest in huis

Knutselen in uw kot: lentefeest in huis

De dagen lengen en de vogeltjes fluiten. Ja, dat is het teken dat het… paasvakantie is. Het is de vierde week van quarantaine. Dat betekent dus extra creatief zijn. Haal de zon in huis en fleur je kot op met deze 7 do-it-yourself-tips.


1. Eitjes in alle kleuren

Wat is er nostalgischer dan eitjes uitblazen en beschilderen? Geen verf in huis? Geen probleem. Gebruik huis-tuin-en-keukengerief. Kook de schillen van een ajuin of een rode biet en geef jouw paaseitjes een felle kleur. Of maak kaarsjes met de gekleurde eierschalen. Wil je liever een modern design? Kies dan voor beton of klei als basisingrediënt.

 

2. Kribbelen en tekenen

Kleurplaten, alleen voor kinderen? Zeker niet. Spring mee op deze corona-trend. Scherp je potloden aan en kies uit één van deze kunstzinnige kleurplaten. Wil jij voorbijgangers, wandelaars en fietsers een positieve boodschap meegeven? Maak een raamtekening en steek ze een hart onder de riem. In Nederland deden ze het ons al voor. Put hier inspiratie uit.

 

3. Vrolijke accessoires voor jouw feesttenue

Loop jij tegenwoordig thuis rond in pyjama of jogging? Kleed je dit weekend op alsof je naar een exclusief tuinfeest gaat. Wil je net dat extraatje? Maak je eigen ketting of broche. Voor mannen is er het stoefferke of pochet, - dat ‘zakdoekje’ dat uit je borstzak steekt. Zoek een mooie stof uit en plooi het volgens de regels van de kunst.

 

4. Bosbaden en lentekriebels

Woon je dichtbij een natuurgebied, park of bos? Maak van de gelegenheid gebruik en ga op wandel. Verzamel de bloemen die je onderweg vindt en fleur je kot op met een zelfgemaakt wild lenteboeket of maak er een krans van. Tip: wilgen zijn prachtig als decoratie. Ze dragen donzige, witte katjes.

 

5. Vergeet je naasten niet

Het is al bijna een maand geleden dat je voor het laatst je vrienden, kleinkinderen of (groot)ouders nog eens stevig vastpakte. Ze zullen deze knuffels en kussen vast en zeker missen. Stuur ze een zelfgemaakt kaartje en vertel hoe hard je ze mist.

 

6. Het grote familiespel

Skype is the limit. Organiseer online een quiz voor je vrienden of familie. Wie kent zijn tantes en nonkels het best? Gebruik één van de vele tools om een quiz op poten te zetten en steek er af en toe een gedurfde vraag tussen.

 

7. Het perfecte paasweekend

Vier jij Pasen? Start de dag met een een traditionele paaszoektocht. Hier ben je nooit te oud voor. Kies wie de chocolade-eitjes verstopt en aan alle andere speurneuzen: ready, set, go!

Zet je dag verder met een brunch of een groot middagbuffet. Daar mag een mooi versierde tafel natuurlijk niet ontbreken. Vouw je servetten in de vorm van een paashaas, maak een etagère of versier je tafel met pompons uit wol. Werk af met wat groen uit de tuin.

 

Lees ook: