lokaal festival

Kleine, fijne festivals in Oost-Vlaanderen

Pukkelwat? Doe mij maar iets anders! Verkies jij een intieme setting, boven de grote massa? Wil je graag (lokaal) talent als eerste ontdekken? En als het even kan geen al te groot gat in je portemonnee slaan? Dan zijn deze kleine, maar fijne festivals in Oost-Vlaanderen iets voor jou.

 

Helden in het Park (Eeklo)

Al sinds 1995 wordt het Eeklose Heidenpark vier donderdagavonden op een rij omgetoverd tot een concert venue tijdens Helden in het Park. Hier laat muziekclub N9 gevestigde waarden en nieuwe talenten uit de muziekwereld volledig gratis op het publiek los. Per avond mogen twee groepen het beste van zichzelf geven. Ontdek er muziek uit alle uithoeken van de wereld.

 

Lokerse Feesten

Dit tiendaagse stadsfestival mag je niet missen volgende zomer. Al 45 jaar lang tovert dit kleine festivalletje Lokeren in augustus om tot een feestparadijs met de beste concerten. Wat begon als een kleinschalig feest van de plaatselijke jeugdhuizen, groeide uit tot een gekend event met grote namen, zoals Oscar and the Wolf en zelfs Snoop Dogg. Het leuke aan de Lokerse Feesten, is dat er voor elk wat wils is. Het aanbod wordt per avond thematisch samengesteld. Zo kan je de ene dag genieten van Vlaamse muziek met Clouseau en Bart Peeters, maar net zo goed de volgende dag losgaan op Punk van Equal Idiots en Crooked Steps.

 

Crammerock (Stekene)

In Stekene staat het eerste weekend van september al bijna dertig jaar in het teken van Crammerock. Het festival telt drie podia: Main North & South, waar je zowel internationale als nationale artiesten aan het werk kan zien, en de Club, waar al eens wat sneller uit de bol wordt gegaan. Steve Aoki, Ronnie Flex, K’s Choice, Henri PFR en nog vele anderen zakten al af naar de gemeente Stekene, die door Crammerock op de muzikale kaart werd gezet. 

 

Denderpop (Dendermonde)

Het Stadspark is the place to be tijdens Denderpop. Het parkeerterrein waar het in 2010 ontstond, zijn ze inmiddels al lang ontgroeid. Het festival duurt twee dagen en wordt jaarlijks door enkele dansgroepen geopend.

 

Gent Jazz 

Midden juli kan je jaarlijks in Gent terecht voor de betere Jazz-muziek tijdens het twee weken lang durende Gent Jazz. Je ziet er de grote namen binnen de Jazzwereld aan het werk en artiesten die met Jazz experimenteren binnen andere muziekstijlen zoals Soul of elektronische muziek. Dat maakt dat ook namen zoals Agnes Obel en Sting op de affiche kunnen pronken.

 

Rock Zottegem

Tijd om die regenbottinnen uit de kast te halen, want we trekken de Beverse Vijvers in voor Rock Zottegem. Begin juli kan je hier twee dagen lang de betere namen van de Belgische pop- en rockwereld aan het werk zien. Denk aan Bazart, Kraantje Pappie, Clouseau, Goose en De Mens

 

Jazz in ’t Park (Gent)

Begin september kan je jaarlijks het beste en nieuwste binnen de hedendaagse Belgische jazzwereld ontdekken in de voortuin van de Gentse Sint-Pietersabdij. En dat allemaal gratis! Zowel licht verteerbare Jazz, als het moeilijkere genre krijgen hun plekje op de programmatie van Jazz in 't Park. Ideaal om je interesses en voorkeuren binnen de Jazzmuziek te ontdekken, dus.

 

Copacobana (Sint-Amandsberg)

Het Rozenbroekenpark! Daar moet je zijn voor het Copacobana festival. Ontmoeting staat er centraal: jong, oud, (niet-)Gentenaar: iedereen is welkom. Intieme livemuziek, dans, poëzie, theater,.... Je vindt het er allemaal. En behalve dan voor een hapje of een drankje, hoef je er geen cent voor neer te tellen. Geniet van de totaalspektakels die Copacobana te bieden heeft!

 

OdeGand 

OdeGand laat je op een unieke manier kennismaken met klassieke muziek en muziek uit alle windstreken. Te voet en per boot reis je van het ene concert naar het andere, wat de beleving extra speciaal maakt. Tijdens de Odegand Soirée wordt er een kleinschalig, intiem concert gegeven op een muzikale rondvaart via de Gentse binnenwateren. Baroque, Flamenco en enkele topensembles vormen de soundtrack voor je avond.

 

Het BOMfestival (Gent)

Elk jaar organiseren ‘De Vieze Gasten’ eind september het BOMfestival. Tientallen artiesten spelen hun concerten, performances en voorstellingen in huizen, tuinen, kelders en op zolders van de bewoners van de Brugse Poort. En dat allemaal gratis!

 

Nog meer leuke zomeractiviteiten in Oost-Vlaanderen: