lokaal festival

Kleine fijne festivals in Limburg

Pukkelwat? Doe mij maar iets anders! Verkies jij een intieme setting, boven de grote massa? Wil je graag (lokaal) talent als eerste ontdekken? En als het even kan geen al te groot gat in je portemonnee slaan? Dan zijn deze kleine, maar fijne festivals in Limburg iets voor jou.

 

1. Blues Peer 

De echte blues-fans kunnen al drie decennia lang terecht in het Limburgse Peer voor een driedaags festival dat volledig in het teken staat van hun favoriete muziekgenre. Liefde voor muziek, Limburgse gastvrijheid en een ongedwongen sfeer staan hier centraal. Namen als John Campbell, Wilson Pickett, The Black Crowes en Kenny Wayne Shepherd gaven al het beste van zichzelf op de festivalweide. Sta jij volgende keer mee in het publiek?

 

2. Afro Latino (Genk)

Op Afro Lationo in Genk geniet je drie dagen lang van de beste Afro en Latino muziek en vibes in de gerestaureerde mijngebouwen en de mijnschacht van Thor Park. Dit festival is een paradijs voor foodies, met foodtrucks, exotische eetstandjes en cocktailbars. En ook de randanimatie met o.a. straattheater, street art, workshops en een kleurrijke wereldmarkt kan tellen.

 

3. Buitenbeenpop (Leopoldsburg)

Traditiegetrouw vindt Buitenbeenpop op de laatste vrijdag van augustus plaats in het Limburgse Leopoldsburg en dat al sinds 2000. Het is een festival dat hypertoegankelijk is voor mensen met een beperking. Rijstroken voor rolstoelgebruikers, verzorging- en rustmogelijkheden, snoezelruimtes, schuilruimtes en gebarentolken: het is er allemaal voorzien. Qua line-up mag je de beste artiesten van eigen bodem verwachten: Raymond van het Groenewoud, Bart Peeters, Katastroof, De Romeo’s, noem maar op!

 

4. Folkfestival (Ham)

De titel van het festival verklapt het al: in Ham vind je de bakermat van de folkmuziek. Zowel lokale als internationale artiesten worden uitgenodigd om deel uit te maken van de programmatie. De festivalweide is eigenlijk een gezellig tuintje, wat de beleving nog extra knus maakt. Sinds hun eerste editie in 1997 won het festival al enkele awards, omdat het zo’n unieke ervaring is. Voor al wie denkt: my friends are into hiphop, but I am into Folk, op naar Ham!

 

5. Genk on Stage (Genk)

In de Genkse binnenstad kan je genieten van het driedaags openluchtfestival Genk on Stage. Niet zo’n klein fijn festival wanneer je bedenkt dat er jaarlijks 100.000 bezoekers de revue passeren, maar toch een iets minder gekend event dat een plekje in deze lijst waard is. Verspreid over vijf podia kan je artiesten als Belle Perez, Milow, Dez Mona, Praga Khan, Boy George en Gers Pardoel aan het werk zien. 

 

6. Extrema Outdoor (Houthalen-Helchteren)

Om eens goed los te gaan op elektronische muziek, moet je in Houthalen-Helchteren zijn. Hier zie je grote namen uit de underground housescene en de kleppers van de technowereld aan het werk. Centraal staat inclusiviteit, positiviteit en een familiegevoel. Extrema Outdoor wil iedereen zich thuis laten voelen, zodat ze zich volledig kunnen laten meevoeren door de beats. Daarnaast is het festival zo mooi aangekleed, dat je je soms even op Tomorrowland waant. Al overtuigd?

 

7. Schlagerfestival (Hasselt)

Last but not least: het welbekende Schlagerfestival. In the mood om deel uit te maken van een van de grootste polonaises van het land? Spring dan snel op de trein richting Hasselt. Het festival bestaat intussen 15 jaar en weet telkens zijn fans te verblijden met grote namen uit het wereldje, zoals Christoff, Willy Sommers, Laura Lynn, Jan Smit en De Romeo’s. Leg dat Bart Kaëll sjaaltje maar al klaar, we zijn weg!

 

Nog meer leuke zomeractiviteiten in Limburg: