Kleine festivals in Brussel

Kleine, fijne festivals in Brussel

Pukkelwat? Doe mij maar iets anders! Verkies jij een intieme setting, boven de grote massa? Wil je graag (lokaal) talent als eerste ontdekken? En als het even kan geen al te groot gat in je portemonnee slaan? Dan zijn deze kleine, maar fijne festivals in Brussel iets voor jou.

 

Couleur Café

Shaggy, Youssou N'Dour, Nathy Peluso, Koffee, Carl Craig, The Comet is Coming, Rema, Caballero & Jeanjass, tientallen DJ’s met scherpe samples, een Dub Stage én een indrukwekkende geluidsmuur. Wie zin heeft in een stevig feestje kan eind juni terecht op Couleur Café! Bovendien is ook de randanimatie de moeite, met o.a. culinaire hoogstandjes uit de vier windstreken, een marktje met werk van jonge designers en leuke dansworkshops.

 

Brosella Festival

Het Brosella Festival is een toegankelijk muziekfestival voor alle leeftijden. 22 live bands (volksmuziek, jazz en alles daar tussenin) en DJ-sets zorgen op 3 verschillende podia voor kwaliteitsvolle muziek en een 360°-beleving. De feeërieke locatie, het Groentheater aan de voet van het Atomium, zorgt dankzij een uitmuntende akoestiek voor een extra dimensie.

 

Tot zo 3 jul
Afgelopen

Brosella Festival 2022

Laken
Festival

 

Bal National

20 juli is in Brussel Synoniem voor een avondje pret met vrienden, zonder chichi of tralala op Bal National. Afspraak op het Vossenplein: een feest vol ambiance, puur amusement voor jong en oud, zot of serieus. En het kost geen bal!

 

Arena5

Arena5 zorgt voor een zinderende start van de zomer en neemt je mee op een onvergetelijke muzikale trip. Jazz-icoon Herbie Hancock trapt op 30 juni het festival op gang. Wat volgt zijn een resem niet te missen toppers uit verschillende genres van de Franse muziekscene. O.a. het Parijse DJ-duo Polo & Pan, de crème de la crème van de Franse hip hop/rap IAM en MC Solaar en meeslepende chansons van Vianney passeren de revue. De afsluiter op 24 juli wordt één groot, bont, Braziliaans familiefeest.

 

 

Recyclart Holidays

Ga niet te ver op reis, want de zomer wordt heet genoeg in eigen stad! Elke donderdag en vrijdag van 23 juni tot eind juli is het weer tijd voor de Holidays. Je favoriete drukte van jewelste in de Manchesterstraat. De Recyclart binnenkoer wordt het schouwtoneel van je wildste dromen en een reuzenterras zal zich ontplooien. Muziek, performances, een pop up raam- & gevelexposities, een vegan resto, mobiele interventies, DJ sets, etc., etc…. Op vrijdag zijn er workshops en wanneer de schemer valt, verhuizen de festiviteiten naar binnen om daar tot in de vroege uurtjes verder te zweten.

 

Tot vr 29 jul
Afgelopen

Recyclart Holidays

Brussel
Festival

 

Classsissimo

Ook dit jaar weer pakt het klassieke muziekfestival Classissimo uit met een indrukwekkende affiche. Zowel doorgewinterde liefhebbers als debutanten vinden hier hun gading en elk concert brengt grote gevestigde namen samen met getalenteerde jonge muzikanten.

 

 

Hide & Seek Festival

Het team van Muziekpublique trok weer op pad om bijzondere pareltjes van traditionele muziek uit de hele wereld te ontdekken en samen te brengen in onze hoofdstad tijdens het Hide & Seek festival. Zet je schrap voor een onvergetelijke concertbeleving op originele locaties, waaronder een vrijmetselaarstempel, een zeepfabriek en een klimzaal.