lokaal festival

Kleine fijne festivals in Antwerpen

Pukkelwat? Doe mij maar iets anders! Verkies jij een intieme setting, boven de grote massa? Wil je graag (lokaal) talent als eerste ontdekken? En als het even kan geen al te groot gat in je portemonnee slaan? Dan zijn deze kleine, maar fijne festivals in Antwerpen iets voor jou.

 

1. Fire is Gold (Antwerpen)

Fire is Gold is een initiatief van de organisatoren van Laundry Day. Een eendagsfestival aan de Middenvijver in Antwerpen, waar vooral Hip Hop en Urban Culture het feestje aanwakkeren. Het festival is een ontmoetingsplaats voor verschillende communities in muziek, fashion maar ook sport.

 

2. Groezrock (Meerhout)

Fans van punk, hardcore en metalcore mogen deze zeker niet overslaan. Groezrock in Meerhout is een meerdaags festival waar nieuwe en opkomende (internationale) bands geprogrammeerd staan. 

 

3. Na Fir Bolg (Vorselaar)

Wil je eens goed dansen? Dan heeft Na Fir Bolg zeker en vast enkele toppers op de planning staan. Elke zomer kunnen liefhebbers van volksmuziek hier helemaal losgaan. De opbrengsten van het festival gaan steeds naar verschillende goede doelen.

 

4. Sfinks Mixed (Boechout)

Dit is niet echt een kleintje, maar wel een heel erg fijntje. Sfinks Mixed is al jaren een toonaangevend festival dat heel wat artiesten van over de hele wereld mag verwelkomen. Ga volledig gratis genieten van Global Pop, maar o.a. ook van ook van urban acts, theater, dans en circus.

 

5. Desertfest (Antwerpen)

Desertfest was al een dingetje in Berlijn en Londen en maakt nu ook Antwerpen onveilig. Het festival verwarmt de harten van heayv/rock/psych/doom-fans. De locatie van het festival is de befaamde TRIX, waar drie podia worden vrijgemaakt om alle artiesten te ontvangen. 

 

6. Linkerwoofer (Antwerpen)

Linkerwoofer is een écht Belgisch festival op de Antwerpse Linkeroever. Zowat alle topartiesten van eigen bodem hebben hier de voorbije edities al op de podia gestaan. DJ-sets, rockbands, popacts of vlammende hiphop? Het is hier allemaal welkom!

 

7. Antilliaanse Feesten (Hoogstraten)

De prijs voor de meest zwoele festivalsetting gaat naar de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten. Elk jaar verrassen ze opnieuw met opzwepende dansmuziek in een Caribisch festivaldecor. De planning is drie avonden lang gevuld van 19u tot in de vroege uurtjes.

 

8. Gladiolenfestival (Olen)

Het Gladiolenfestival is hét muziekfestival van de Kempen. Elk pinksterweekend komen bekende namen van heinde en verre de weide onveilig maken. Alle Kempenaars kennen het al, het ideale moment voor jou om het ook te ontdekken.

 

9. Maanrock (Mechelen)

Maanrock is een echt stadsfestival. In de binnenstad van Mechelen hoor je jaarlijks op het einde van augustus de beste tunes. Om het met cijfers te zeggen: drie dagen, acht locaties en meer dan 80 artiesten. En dat allemaal voor 0 euro.

 

10. Kaiser Fest (Oevel)

Het kleine maar fijne Kaiser Fest is niet voor doetjes. Op het programma staan stevige punktoppers die de temperatuur een meer dan een paar graden omhoog drijven. De acts staan verspreid over drie podia op het festivalterrein.

 

Nog meer leuke zomeractiviteiten in Antwerpen: