U bent hier:

Klarafestival

Klassiek leeft!

Van 9 t.e.m. 24 maart toveren de organisatoren van Klarafestival een afwisselend programma met oude en hedendaagse muziek uit hun hoed, onder de noemer ‘Home sweet Home’. De grote componisten zijn - uiteraard - goed vertegenwoordigd in het programma (met o.a. Haydn, Monteverdi en Grieg), maar ook film(muziek), theater, clubbing en alles daartussen veroverde een plekje op de avontuurlijke festivalaffiche.

Wat mag je zeker niet missen?

  1. De grootste eye-catcher is natuurlijk Ivo Van Hove, die in première gaat op 11 maart met Dagboek van een verdwenene. Daarin gaat hij aan de slag met een liedcyclus van Janaçek over een dorpsjongen die een mysterieus zigeunermeisje volgt en daarvoor huis en haard in de steek laat. Componist Annelies Van Parys schreef een gloednieuw coda bij het stuk van de Tsjechische grootmeester.

  2. Classical clubbing - het wordt geheid het modewoord van 2017. Het Klarafestival trekt klassiek uit zijn comfortzone en swingt binnen bij de Mirano, een van de hipste clubs in Brussel. Topmuzikanten brengen korte klassieke concerten, die worden afgewisseld door dj-sets. Dans je in het zweet tegen de elegante achtergrond van een uniek lichtdesign!

  3. Claron MacFadden is dochter aan huis bij het Klarafestival, en van de temperamentvolle sopraan is geweten dat ze geen uitdaging uit de weg gaat. Samen met onder meer pianist Alexander Melnikov gooit ze zich onder de noemer 'Nostalgia' op het romantische werk van Sergei Rachmaninov. Zwelgen!  
Geen resultaten gevonden.
Klarafestival