U bent hier:

Klara feest!

Klara feest!

Klara feest!

Dit jaar haalt het Klarafestival extra veel toeters en bellen boven. De editie van 2018 (9-30 maart) is een drie weken durend feest ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van het Festival van Vlaanderen Brussel - oorspronkelijke motor achter het Klarafestival. Met het thema ‘Alles wieder gut’ durft het festival te verlangen naar een betere wereld.

Back to the sixties

1969 is niet alleen het jaar waarin het Festival werd opgericht, het is ook het jaar van de studentenrevoltes in Parijs - toen duizenden jongeren vroegen om verandering en met hoopvolle blik naar de toekomst keken. Dat optimisme weerklinkt in de Achtste en Negende Symfonie van Gustav Mahler die als ijkpunten op het programma staan.

Echo

Mag het wat minder overweldigend? Dan raden we Echo aan, de kleine maar fijne samenwerking tussen het jonge video- en theatercollectief Post uit Hessdalen en gitaarkwartet Zwerm. Met live video en elektronische muziek gaan beide ensembles op zoek naar het mythologische verhaal van Narcissus, over de knappe jongeling die verliefd was op zichzelf. Nog jong talent: onder de noemer ‘Supernova’ geeft het Klarafestival startende kamermuziekensembles de kans om het beste van zichzelf te geven in een laureatenconcert. Het begin van een beloftevolle carrière? Spannend!

Interessante lezingen

Maar het ging dus ook over de toekomst, toch? Voor verdieping zorgen interessante denkers als Karen Armstrong en David Van Reybrouck, die in hun lezingen antwoorden proberen te formuleren op een aantal fundamentele vragen in het leven. Ook in dit randprogramma staan optimisme en de verbeeldingskracht van de mens centraal.

Het zijn maar enkele van de highlights uit dit rijkgevulde programma vol verrassende creaties en feestelijke wendingen - ontdek vooral zelf meer, en zorg dat je in maart in Brussel bent.

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Het programma van het Klarafestival

Meerdere dagen

KlaraFestival 2015

Concert

Klarafestival 2018