U bent hier:

Klara feest!

Klara feest!

Klara feest!

Dit jaar haalt het Klarafestival extra veel toeters en bellen boven. De editie van 2018 (9-30 maart) is een drie weken durend feest ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van het Festival van Vlaanderen Brussel - oorspronkelijke motor achter het Klarafestival. Met het thema ‘Alles wieder gut’ durft het festival te verlangen naar een betere wereld.

Back to the sixties

1969 is niet alleen het jaar waarin het Festival werd opgericht, het is ook het jaar van de studentenrevoltes in Parijs - toen duizenden jongeren vroegen om verandering en met hoopvolle blik naar de toekomst keken. Dat optimisme weerklinkt in de Achtste en Negende Symfonie van Gustav Mahler die als ijkpunten op het programma staan.

Echo

Mag het wat minder overweldigend? Dan raden we Echo aan, de kleine maar fijne samenwerking tussen het jonge video- en theatercollectief Post uit Hessdalen en gitaarkwartet Zwerm. Met live video en elektronische muziek gaan beide ensembles op zoek naar het mythologische verhaal van Narcissus, over de knappe jongeling die verliefd was op zichzelf. Nog jong talent: onder de noemer ‘Supernova’ geeft het Klarafestival startende kamermuziekensembles de kans om het beste van zichzelf te geven in een laureatenconcert. Het begin van een beloftevolle carrière? Spannend!

Interessante lezingen

Maar het ging dus ook over de toekomst, toch? Voor verdieping zorgen interessante denkers als Karen Armstrong en David Van Reybrouck, die in hun lezingen antwoorden proberen te formuleren op een aantal fundamentele vragen in het leven. Ook in dit randprogramma staan optimisme en de verbeeldingskracht van de mens centraal.

Het zijn maar enkele van de highlights uit dit rijkgevulde programma vol verrassende creaties en feestelijke wendingen - ontdek vooral zelf meer, en zorg dat je in maart in Brussel bent.

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Het programma van het Klarafestival

zaterdag 23 februari 2019

VANISH BEACH

Wilrijk, cc De Kern

Theatervoorstelling

donderdag 28 februari 2019

Hof van Eede: Vanish Beach

Overijse, CC Den Blank

Theatervoorstelling

zaterdag 16 maart 2019

Uitstap Klarafestival

Eeklo, Wijkcentrum De Kring

Concert

zaterdag 16 maart 2019

Pascal Bruckner & Rik Torfs

Elsene, Flagey

Lezing of congres

maandag 18 maart 2019

Artemis Quartett

Elsene, Flagey

Concert

maandag 18 maart 2019

Ragazze Quartet

Elsene, Flagey

Concert

dinsdag 19 maart 2019

Vision String Quartet

Elsene, Flagey

Concert

dinsdag 19 maart 2019

Piatti Quartet & Aris Quartett

Elsene, Flagey

Concert

donderdag 21 maart 2019

Faust

Elsene, Flagey

Film

vrijdag 22 maart 2019

Belgian National Orchestra

Brussel, Paleis voor Schone Kunsten - BOZAR

Concert

Bekijk alle activiteiten
Klarafestival 2018