U bent hier:

KFDA 2018

KFDA 2018

Onbegrensd

Het internationale Kunstenfestivaldesarts gaat ook dit jaar in binnen- en buitenland op zoek naar de crème de la crème van wat er gaande is in de wereld van de podiumkunsten. Van 4 tot 26 mei verandert Brussel in dé hotspot voor liefhebbers van theater, dans, performance en interventie. Afscheidnemend directeur Christophe Slagmuylders voert - voor hij verdwijnt richting een buitenlandse carrière - zijn publiek nog een keer mee op een dolle trip over de grenzen van talen en disciplines heen. Precies zoals Brussel zelf is, dus...

Vier keer dansen

Het festival palmt naar goede gewoonte gekende en ongekende plekken in Brussel in maar er zijn ook films, artist talks en natuurlijk… feest! Dit jaar trekt het festivalcentrum langs vier verschillende locaties (Théâtre National, Beursschouwburg, INSAS, Kanal), met het vaste voornemen daar de boel op stelten te zetten. Elke vrijdag en zaterdag is het er feest, met muziek van internationale dj's en artiesten. On the move!

The Political Party

De jonge kunstenaar Michiel Vandevelde - die op het reguliere programma staat met de creatie Paradise Now (1968 - 2018) - reist met dat festivalcentrum mee met een camionette omgebouwd tot bibliotheek. Deze Mobile Public Library wil een denktank zijn voor politiek en verbeelding: ze herbergt een boekencollectie en je kan er elk weekend lees-sessies bijwonen.

Programma

Wat staat er zo allemaal op het programma? Er komt van over de grenzen goed volk als de Zwitser Milo Rau, dansgrootheid Faustin Linyekula en vaste gast Anna Rispoli. Uit eigen regionen zijn er behoorlijk wat namen om naar uit te kijken: de jonge dj-danser Louis Vanhaverbeke bijvoorbeeld (Mikado remix) of de straffe Sarah Vanhee (Unforetold).

(Foto: Eszter Salamon - Monument 0.4 copyright Lisa Rave)

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

 

Het volledige programma van KFDA 2018

Van 10 mei 2019 tot 1 juni 2019

Kunstenfestivaldesarts

Brussel, Verschillende locaties in Brussel

Festival

woensdag 5 juni 2019

Einstein on the Beach - Ictus, Collegium Vocale Gent & Suzanne Vega

Brussel, Kaaitheater

Concert

Van 11 september 2018 tot 11 juli 2019

The Tip of the Tongue

Laken, Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België

Theatervoorstelling

KFDA 2018