U bent hier:

KFDA 2017

Onbegrensd

Het internationale Kunstenfestivaldesarts gaat ook dit jaar in binnen- en buitenland op zoek naar de crème de la crème van wat er gaande is in de wereld van de podiumkunsten. Van 5 tot 27 mei verandert Brussel in dé hotspot voor liefhebbers van theater, dans, performance en interventie. Directeur Christophe Slagmuylders laat zijn festival dit jaar varen onder de noemer van de 'grenzen' - het KFDA breekt door zijn meertalige en multidisciplinaire insteek alvast met heel wat van die borders.

Dansen in het Dynastiepaleis

Het festival palmt gekende en ongekende plekken in Brussel in maar er zijn ook films, talks en natuurlijk… feest! Het festivalcentrum neemt dit jaar zijn intrek in het Dynastiepaleis, aan de voet van de Kunstberg. Je kan er eten, drinken en dansen, maar laat je vooral ook verrassen door de onregelmatige artistieke interventies.

Programma

Wat staat er zo allemaal op het programma? Er komt van over de grenzen goed volk als de Zwitser Milo Rau, dansgrootheid Boris Charmatz en vaste gast Mariano Pensotti. Uit eigen regionen zijn er behoorlijk wat namen om naar uit te kijken: de eerste creaties van filosoof-theatermaker Pieter De Buysser (A tip of the tongue) en Thomas Bellinck (Simple as ABC #2) onder de vlag van het nieuwe gezelschap Robin, bijvoorbeeld.

Het afwezige museum

Voor het eerst gaat het festival ook een samenwerking aan met het Brusselse kunstencentrum Wiels. Laat je door performer en denkbeeldige museumgids Nástio Mosquito als clandestiene vluchteling rondleiden in de tentoonstelling Het afwezige museum.

 

Het volledige programma van KFDA

woensdag 6 december 2017

Meyoucycle - Eleanor Bauer & Chris Peck

Brussel, Kaaitheater

Dansvoorstelling

Van 7 december 2017 tot 8 december 2017

The Making of Justice - Sarah Vanhee

Brussel, Kaaistudio's

Film

woensdag 7 februari 2018

The After Party - Pieter De Buysser/ROBIN

Brussel, Kaaitheater

Theatervoorstelling

Van 7 februari 2018 tot 9 februari 2018

Lifeguard - Benoît Lachambre / Par B.L.eux

Brussel, Kaaistudio's

Dansvoorstelling

vrijdag 4 mei 2018

Kunstenfestivaldesarts 2018

Brussel, Verschillende locaties in Brussel

Festival

Van 4 mei 2018 tot 26 mei 2018

Kunstenfestivaldesarts

Brussel, Verschillende locaties in Brussel

Festival

Van 22 mei 2018 tot 26 mei 2018

Boundary Games

Brussel, Théâtre Les Tanneurs

Theatervoorstelling

Het afwezige museum op KFDA