Kind op kerstmarkt

Kerstmarkten met de kinderen

In deze donkere dagen vind je volop licht en warmte op de vele kerstmarkten in Vlaanderen en Brussel. Winterpret, Winterland of Wintertijd... Hoe het beestje ook heet, over het hele land geniet je van winterse gezelligheid.

Hey ho ho, let's go! Haal je kerstmuts van onder het stof, want het is weer tijd voor chocomelk, schaatsbanen en die typische gezelligheid van de kerstperiode. Elk gehucht heeft ondertussen wel zijn eigen kerstmarkt. Weet je niet waar naartoe? We helpen je op weg.

 

De grootste en mooiste kerstmarkten

Deze steden halen alles uit de kast om jullie een overgetelijke dag te bezorgen.

  • Een draaimolen, reuzenrad én schaatsbaan? Winterpret gegarandeerd in Brussel. Er zijn bovendien ook heel wat verlichte parades die jullie ogen ongetwijfeld zullen doen fonkelen.
  • Het is weer Wintertijd in Leuven. Zelfs de Kerstman komt naar de kerstmarkt en neemt er van 11 tot en met 22 december zijn intrek in het sparrenbos op het Hooverplein.
  • Winter in Antwerpen is 100% kidsproof. Met een winterse speurtocht, een ijspiste, een Escape-room en een magisch winterbos, kan je je hier onmogelijk vervelen.
  • Beleef een warme Winter in het Park van Oostende. Naast een ijspiste op de vijver vind je er ook meer dan 50 kerstchalets met onder andere verrukkelijke warme chocomelk.

 

Een kerstmarkt in jouw buurt

Een paar leuke optredens, warme wafels en nog warmere chocomelk. Meer heb je niet nodig om in de kerstsfeer te komen. In bijna elke gemeente verandert het marktplein in een betoverend wintertafereel. Wie op zoek is naar een origineel cadeautje of hoopt op een spectaculaire circus- of vuuract, kan terecht op een van deze kerstmarkten in de buurt van...

 

Schaatsen

Geen zin in geslenter? Geen nood, de meeste grote kerstmarkten zijn voorzien van een schaatsbaan. Heerlijk, dat gekraak van je schaatsen op het gladde ijs terwijl er vrolijke kerstdeuntjes uit de boxen knallen. Last van koudwatervrees? Beginners krijgen hulp van een pinguïn of een stoeltje.

 

Eropuit in de kerstvakantie

Of er tijdens de eindejaarsperiode nog iets anders te beleven valt dan de kerstmarkt voor uitstapjes met de kinderen? Ja hoor! Bekijk snel onze Vliegtips voor de kerstvakantie

 

Zoek je nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Vlieg. Elke vrijdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in jouw buurt te beleven valt.