U bent hier:

Inspiratie in de keuken: dit zijn onze favoriete online kooklessen

Inspiratie in de keuken: dit zijn onze favoriete online kooklessen

Inspiratie in de keuken: dit zijn onze favoriete online kooklessen

Wat eten we vanavond? Soms lijkt het de moeilijkste vraag ter wereld. Voor wie culinaire inspiratie zoekt: dit zijn de 10 leukste online kooklessen en keukenpraatjes.


1. Online (mini)trainingen

Horeca Forma, een vormingsorganisatie voor de horecasector, gaf een inspirerende reeks mini-trainingen onder de naam Virtual Chefs. De chefs leren koks, bartenders, maar ook niet-professionele horecafans vegan koken, een vis fileren of cocktails shaken.

> Bekijk de trainingen via Facebook

 

2. Grillen maar

De beste barbecuechef van het land, Peter De Clercq en Seppe Nobels, de beste groentechef van België, fileerden al enkele seizoenen tien barbecueduo's in het tv-programma Grillmasters. Thuis uitproberen? Bekijk online hun barbecuehacks.

> Barbecuehacks op vier.be

 

3. Wildplukken met Ben van Forest To Plate

Wildplukker Ben van Forest To Plate geeft lessen en plukwandelingen. Hij is zo enthousiast dat hij zijn passie over wilde eetbare planten en bloemen ook deelt via Facebookfilmpjes.

> De tips en tricks van Ben

 


4. Smakelijke lectuur

De oude nummers van het EVA Magazine, over vegetarisch koken, lees je gratis. Uitgeverij Lannoo publiceerde een gratis e-kookboek met recepten van o.a. Pascale Naessens en Loïc Van Impe. En ook Pelckmans uitgevers bundelde een resem recepten.

> Lees het EVA magazine online
> Gratis e-book van Lannoo
> Recepten van Pelckmans uitgevers

 

5. Marokkaanse lekkernijen

Najima en Rachida, twee Nederlands – Marokkaanse bloggers vormen samen de Healthy Sisters. Ze bloggen over gezonde voeding en veel beweging, maar ook af en toe genieten. En ze geven ook jaarlijks tips om de Ramadan fit en vitaal door te komen.

> Recepten van de Healthy Sisters

 

6. Het einde van de wereld

Theatermaakster Sien Vanmaele maakte samen met kunstencentrum Kaap een reeks bijzondere ‘kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld’.

> Miniworkshops van Sien Vanmaele

 

7. De favoriete ingrediënten van Vjeze Fur

Freddy Trathlener, vooral bekend als Vjeze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig, deelt regelmatig kookfilmpjes op Instagram. De filmpjes van Lekker Fred zijn kort, krachtig én hilarisch. 

> Lekker Fred op Instagram

 

8. Brusselse topchefs

Chloé Roose, medeoprichter van Brussels’ Kitchen, een gids met eetadresjes in onze hoofdstad, deelt de meest toegankelijke recepten van haar favoriete koks. Soms nodigt ze diezelfde chefs ook uit om virtuele kooklessen te geven. 

> Recepten op Brusselskitchen.com (opgelet: Engels- of Franstalig)
> Online kooklessen via de Instagrampagina (opgelet: Engels- of Franstalig)

 

9. Lekkers voor je oren

Culinaire metalfans kunnen hun hartje ophalen bij de Vegan Black Metal Chef. Vanuit een duistere kerker (lees: keuken) brengt hij je het beste van de plantaardige keuken. De growls en grappige visuals krijg je er gratis bij.

> Vegan Black Metal Chefs op YouTube

 

10. Keukenpraatjes van Velt

Leentje Speybroeck, chef van Velt vzw experimenteert met virtuele vragenuurtjes: over vegetarische burgers, fermenteren of zomerse drankjes. Tijdens de zomer nam ze een pauze, maar vanaf het najaar komen er nieuwe afleveringen.

> Keukenpraatjes van Velt vzw