Indian Summer outdoor activiteiten

Indian summer | evenementen in openlucht

De herfst is officieel begonnen, maar op deze laatste openlucht evenementen van het jaar kan je nog volop genieten van de indian summer.

1. Eigenzinnig stadsfestival in Diest

Vanaf 1923 brandde de lamp in Diest. Deze revolutionaire gebeurtenis is de inspiratie voor het stadsfestival Re:lict. Het thema "100 jaar elektriciteit" vertaalt zich in onder andere een houten rollerbaan op de Grote Markt, fabelachtige attracties, live concerten op erfgoedplekken, een groot stadsontbijt en open vuur-maaltijden. Dat gaat vonken geven!

2. De laatste concerten in de Tuin van de Burgers

Eind september staan de laatste openluchtconcerten van het jaar gepland in de Tuin van de Burgers. Maak gebruik van deze unieke gelegenheid om beroemde muzikanten uit aan het werk te zien in een intiem kader. Allerlei genres komen aan bod, van klassiek tot opera, jazz en muziek uit alle uithoeken van de wereld, voor elk wat wils en bovendien helemaal gratis.

3. Kunst & natuur in de Plantentuin van Meise

Art meets Nature is een unieke gelegenheid om kunst te ontdekken terwijl u rondwandelt in de majestueuze kamers van het Kasteel van Bouchout, de Vlaamse Hoeve, het kasteelpark of de imposante serres van Plantentuin Meise. Meer dan 600 originele werken van bekende kunstenaars als Panamarenko, Roger Raveel, Luc Tuymans, Kamagurka, etc. zullen tentoongesteld worden.

4. Student kick-offs

De start van het nieuwe academiejaar wordt in de meeste studentensteden in stijl gevierd met een stevig feestje. Zowel in Antwerpen, Hasselt, Kortrijk, Leuven als Gent trotseren ze dit jaar de weergoden en gaan de festiviteiten in openlucht door. De ideale gelegenheid om met je medestudenten te profiteren van de laatste warme zonnestralen (hopelijk), live muziek en fijn gezelschap.

5. Live muziek in een familiale sfeer

Het Live aux Blés festival ademt sfeer en gezelligheid op een pittoreske locatie in het hart van de Belgische hoofdstad. Een gevarieerd muzikaal programma staat centraal en de omliggende handelaars en horeca-uitbaters ontvangen je met open armen.