Feest

Hier vind je de zotste feestjes in Antwerpen

Een goede chirofuif kan al eens leuk zijn, maar een feest met een goed concept en geweldige dj’s, dat houdt je heel de nacht op gang. Wij zochten uit op welke plekken in Antwerpen je uit de bol kan gaan.

Dit zijn de muziekcafés in Antwerpen

Dans in Antwerpen

Ampere

Een must visit voor elk feestbeest dat naar Antwerpen afzakt: Ampere. De feestzaal onder de brug van het centraal station is een revelatie in het Antwerpse nachtleven en zelfs ver daarbuiten. Je kan bij Ampere terecht voor de betere Technofeesten, maar ook de R&B en HipHop-fans zitten er goed: het legendarische Vunzige Deuntjes vindt er meerdere keren per jaar plaats. Ampere is ook overdag een drukbezochte plek: vinyl markten, lezingen, workshops, sportactiviteiten en naschoolse opvang… allemaal onder de treinsporen! Elke zomer organiseert de club ook een dagfestival in de openlucht. Ampere open air is een event dat je zeker in je agenda moet neerpennen!

Magiq Spiegeltent

Over feesten in een leuke setting gesproken: bij Magiq dans je de hele avond lang in een spiegeltent. Althans, in het najaar. Tijdens het voorjaar en de zomermaanden opent Magiq Bosbar, een plek die meer ingesteld is op zwoele en tropische temperaturen. Ze inviteren grote feestconcepten zoals RADS vanbuiten, Love on Top club, Geheimzinnig en Kattenkwaad. Let’s go!

Onder Stroom

Een krachtcentrale en broedplek voor creatieve en ondernemende zielen, zo omschrijft Onder Stroom zichzelf. In een voormalige loods aan de Schelde geven ze er stomende feestjes met een ware underground vibe, maar is het ook een ontmoetingsplaats voor kunstenaars uit de buurt. Het resultaat? Creatieve kruisbestuiving. Volkskeuken op donderdag, dj’s op het plein op vrijdag, optredens op zaterdag en brunch op zondag.

Pekfabrik

Een prachtig oud pand in Borgerhout. De Pekfabrik, is de place to be voor het betere alternatieve feest. De rockband dEUS repeteert er, de mannen van gOD hebben hun studio op het dak, violist Klaas Janzoons richtte het café Plaza Real op aan de voorzijde van het gebouw en in de fabriekszaal gaan feestvierders volledig los. Overtuigd?

Bar Rodin

In de oude refter van secundaire school De Dames bevindt zich sinds 2019 Bar Rodin. Een concept dat zich richt tot twenty-somethings en vroege dertigers. Je kan er rustig babbelen bij een drankje binnen een setting die op een salon lijkt, of je volledig laten gaan tijdens één van de vele parties. Ook de pittoreske binnenplaats van het gebouw, wordt regelmatig gebruikt als party scene voor openluchtevenementen.

Club Vaag

kelder waar elke zware techno-fanaat minstens één keer moet geweest zijn: Club Vaag. En ja hoor, vage avonden zijn hier gegarandeerd. Onder de noemer ‘Club Vaag invites’ nodigen ze internationale top-dj’s uit. Een plek waar je volledig ongestoord kan losgaan op goede beats. De afgelopen jaren passeerden onder andere Martin Buttrich, Joyhauser, Jeff Mills en Detlef de revue.

De Studio

Dat je in De Studio terecht kan voor live concerten, theater, film en nog veel meer ander cultureels wist je misschien al. Maar had je al opgevangen dat er ook dikke vette feestjes worden gegeven tot in de vroege uurtjes? Tijd om die even te bezoeken, dan! In de ‘rotonde’ zoals ze het zelf noemen, vinden feestjes zoals Club Suave met onder andere Faisal, het hiphop-feest MOM en soms zelfs 24-uur durende feestconcepten plaats. Niets is te gek of te hoog gegrepen voor de voormalige Studio Herman Teirlinck.

 

Club Capital

Onder Grand Café Capital in het Stadspark, waar je terecht kan voor een lekkere lunch of een goed diner, ligt Club Capital. Een underground feestlocatie waar verschillende muziekstijlen een plek vinden. Dancehall, Afrobeats, HipHop, House, Techno, het staat allemaal op de programmatie. Zeker checken!

Plein Publiek

Feesten in een serre? Dat kan op de Antwerpse Kaaien bij Plein Publiek. Dans er de uren weg op muziek uit de 80’s, 90’s en 00’s, all time classics, de sing alongs van RADS vanbuiten of de afrobeats van Mama Africa. Plezier verzekerd!

 

Wil je meer dansen in Antwerpen?