U bent hier:

Het Gordelfestival

Het Gordelfestival

Het Gordelfestival

Sporters beleven meer.


Op zondag 1 september wordt er weer lustig gewandeld en gefietst in de Vlaamse Rand rond Brussel. Maar wist je dat het Gordelfestival meer is dan wandelen en fietsen alleen? Je kan ook je benen los dansen of smakelijke streekproducten proeven, en de kleinsten ravotten tot ze erbij neervallen. De focusgemeente van het Gordelfestival is dit jaar Dilbeek, het trefpunt vind je in Provinciedomein Huizingen. 

 

Benen ingesmeerd? 

Eerst nog even over dat wandelen en fietsen. Fanatieke wielertoeristen kunnen intekenen voor de Gordelklassieker, een tochtje van 100 kilometer in een professioneel peleton. Mag het allemaal wat recreatiever? Dan raden wij de kortere 'proef-de-streek'-route aan, met op gezette tijdstippen een tussenstop in een lokale brouwerij

Ook wandelaars komen op het Gordelfestival aan hun trekken: er is keuze tussen negen trajecten, van 2,5 tot 23 kilometer. Ze vertrekken allemaal vanuit Dilbeek of Huizingen, en leiden je langs het landschap van Bruegel, door een oude steengroeve of naar een indrukwekkende waterburcht. 

 

Dansen en springen

Na al dat gegordel kan je uitblazen in Dilbeek of Huizingen, want ook daar valt nog vanalles te beleven. In Dilbeek mag je je benen nóg eens aan het werk zetten tijdens de concerten van Mathias Vergels en De Romeo's. In Huizingen zijn dan weer de kleinsten baas, met een kinderdorp vol springkastelen en ander leuks. 

 

Beeld: © Gordelfestival