U bent hier:

Hemeltjelief! Tips voor Hemelvaart

Hemeltjelief! Tips voor Hemelvaart

Lange, lege dagen?

Verlengd hemelvaartweekend in het vooruitzicht? Reken maar van yes! Vier lange, (min of meer) zonnige dagen lachen ons toe en geloof het of niet: wij krijgen daar een beetje stress van. De uitdaging bestaat erin om het maximum uit de vier dagen te halen dankzij de ideale balans tussen inspanning en ontspanning, tussen actief en chill, tussen met én zonder de kids.

Onze tips

Sla je agenda open en prik alvast deze toptips:

 • DE KUST:
  Oostende voor Anker 
  Families met kinderen die houden van ‘bootje varen’ moeten dit weekend absoluut naar Oostende, waar in de haven meer dan 150 schepen en vaartuigen voor anker gaan die getuigen van de rijke Belgische maritieme geschiedenis. Vissers- en vrachtschepen, zeil- en stoomschepen, kortom, alles wat ooit onze Noordzee heeft bevaren is er te zien én te bezoeken. Ruwe zeebonken en wilde watermeiden: welkom.

 • PODIUM:
  VAARTfestival Theater, expo, dans, spoken word en street art. Artforum en Fabuleus zetten met VAARTfestival negen jonge talenten onder de kuikenlamp. Vier maand later heb je… acht volwaardige en scènewaardige projecten. Kiezen hoef je niet, want spelen doen ze nog het hele weekend. Spinvis zei het al zo mooi: … drink wijn, denk na, lach hard, duik diep… En kom de dag erna gewoon terug.

 • MUZIEK:
  Internationaal Gregoriaans Festival van Watou Toch in hogere religieuze sferen verkeren? Dan is het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou iets voor jou. Weet je niet meer wat lauden, tertsen of vespers zijn, maar heb je zin in een rustig weekend vol hemelstijgende muziek? Zak dan af naar het pittoreske plaatsje in West-Vlaanderen en voel hoe je helemaal zen wordt. 

 • CULINAIR: 
  Gent smaakt Gent valt komend weekend in de smaak bij iedereen. Dat is niet moeilijk, aangezien zelfs de chefs van het hoogste kaliber afzakken naar het culinair festival ‘Gent smaakt’. En wat nog beter is: je kan ervan proeven, maar er ook van leren in een van de workshops. Bovendien worden naast de smaakpapillen ook de oren geprikkeld, met beats recht van de draaitafel. Wat verlangt een mens nog meer in zijn weekend?

 • FESTIVAL:
  Sfinks Mundial 
  Je hoeft de wereld niet rond te reizen om je horizon te verruimen. Sfinks Mundial - net als Sfinks Mixed volledig gratis - trakteert op streetfood, een wereldcultuurmarkt en concerten van Rootman J., The Grey Stars en een dj-set van Kurkdroog - grooven, man. 

 • WANDELEN:
  Wandelen met Damiaan 
  Neen, we maken geen grapje: ga gewoon eens wandelen met Damiaan. De redenen zijn legio: dit jaarlijkse volksfeest in Ninde geeft je de kans om de prachtige streek te verkennen (er worden fiets- en wandelroutes uitgestippeld) of om het nieuwe Damiaanmuseum te bezoeken. Bovendien zijn er signeersessies voor de nieuwe Damiaanstrip en een meezingconcert met Ingeborg.  De opbrengst van al die Damiaanpret naar de Damiaanactie, wat dacht je? Damiaan himself zou goedkeurend geknikt hebben.

 • EVENEMENT:
  Zinneke parade Brussel laten zien zoals de stad werkelijk is: vol folklore, boeiend bont, een beetje surrealistisch, maar nooit saai. De Zinnekeparade brengt de Brusselaars uit verschillende buurten samen om aan één gemeenschappelijk project te werken of om gewoon mee te komen vieren op straat. Zoek dus een goed plaatsje, installeer je met je vrienden, kinderen of familie en laat je meeslepen door de stoet vol Brussels enthousiasme. Maar let op: het is besmettelijk!

 • KIDS:
  Zin om met de kroost op stap te gaan? Dan gaan wij gewoon te rade bij onze eigenste Vlieg: hier vind je de leukste uitstapjes voor families met kinderen tijdens het helmelvaartweekend. Enjoy!

 Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

 

Alle activiteiten tijdens het verlengde weekend
9+

Van 31 maart 2018 tot 17 juli 2018

Croc-Blanc

Brussel, Galeries

Film

Van 9 mei 2018 tot 17 juli 2018

A Quiet Place

Gent, Studio Skoop

Film

Van 11 april 2018 tot 17 juli 2018

Isle of Dogs

Gent, Studio Skoop

Film

Van 15 januari 2018 tot 17 juli 2018

Rabot

Gent, Sphinx

Film

Van 10 januari 2018 tot 17 juli 2018

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Gent, Sphinx

Film

Van 23 mei 2018 tot 17 juli 2018

Solo: A Star Wars Story

Maasmechelen, Euroscoop Maasmechelen

Film

Van 16 mei 2018 tot 17 juli 2018

Deadpool 2

Genk, Euroscoop Genk

Film

Van 23 mei 2018 tot 17 juli 2018

Solo: A Star Wars Story

Genk, Euroscoop Genk

Film

Van 16 mei 2018 tot 17 juli 2018

Deadpool 2

Lanaken, Euroscoop Lanaken

Film

Van 23 mei 2018 tot 17 juli 2018

Solo: A Star Wars Story

Sint-Niklaas, Siniscoop

Film

Bekijk alle activiteiten
Hemelvaartweekend