U bent hier:

Halloween 2018

Halloween 2018

Het is weer tijd voor Halloween! Love it or hate it, er is geen ontsnappen aan: deze maand moeten we allemaal de pompoenen, spinnenwebben en verkleedpartijen trotseren. Iedereen klaar om te sidderen en te beven? Wij hebben alvast het recept voor een bangelijk griezelfeest. 

 

De vijf ingrediënten: 

 

1. Een stevige dosis pompoen

Geen Halloween zonder pompoenen. In alle vormen: uitgehold met kaarsjes, decoratief aan de voordeur of smakelijk in de soep gedraaid. Je kan gaan voor een pompoentocht of een knutselworkshop, maar voor het toppunt van pompoenpret moet je naar Kasterlee. Daar voltrekt zich ieder jaar de pompoenregatta: gigantische pompoenen worden uitgehold en te water gelaten voor een knotsgek wedstrijdje kajakken. Wie liever op het droge blijft kan zijn kans wagen tijdens de pompoenspelen, of opwarmen met een kopje soep - pompoensoep, welteverstaan. 

 

2. Een griezelig monster

Rond deze tijd komen overal griezelbeesten uit hun hol gekropen, maar in Gent krijgen ze wel een heel bijzonder exemplaar over de vloer. The Beast is een gigantische opblaasbare dinosaurus: je wandelt hem binnen via zijn muil en passeert onderweg al zijn vitale organen, begeleid door een indrukwekkend klank- en lichtspel.

 

3. Een beetje licht in de duisternis

Halloween vier je niet overdag: het feest begint pas wanneer de zon ondergaat. Gelukkig is er ook licht in de duisternis: overal in Vlaanderen worden kaarsjes - al dan niet in uitgeholde bieten en pompoenen - en zaklampen aangestoken om de nachtelijke tochten te verlichten. En in Blankenberge verdrijven ze de duistenis met een groot vuur op het strand - waarop vanzelfsprekend ook een heks verbrand wordt. 

 

 4. Wat kilometers in de benen

Met Halloween wordt er gewandeld, en op je tocht kom je waarschijnlijk heel wat engs tegen. In het Middelheimpark neemt een ietwat griezelige dokter je op sleeptouw, in Koksijde verdwaal je in een gigantisch doolhof vol duistere figuren. Is een wandeltocht niet uitdagend genoeg? Dan moet je naar Oostende voor de Zombie Race

 

5. Een verhaaltje voor het slapengaan. 

Sluit je nacht af met een verhaaltje voor het slapengaan, en op een dag als Halloween moet dat natuurlijk een griezelverhaal zijn. Luister mee, sidder, beef en bereid je voor op een slapeloze nacht. Al onder je bed gekeken? 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Alle halloweenactiviteiten

zaterdag 6 april 2019

Kookworkshop Roger Vandamme

Kuringen (Hasselt), Eggo keukens

Cursus of workshop

Van 24 november 2018 tot 13 april 2019

Spooktoer Gent

Gent, Vrijdagmarkt standbeeld Jacob van Artevelde

Begeleide uitstap of rondleiding

vrijdag 7 juni 2019

Avondconcert met Malahide

Steenhuffel (Londerzeel), Leireken

Concert

donderdag 19 september 2019

Workshop: Halloweensierstuk met pompoen en hoed

Londerzeel, Gemeenschapscentrum Gerard Walschap

Cursus of workshop

8+

woensdag 23 oktober 2019

Hallo halloween : kinderworkshop

Lede, Zaal De Bron

Cursus of workshop

donderdag 24 oktober 2019

Bloemschikken op thema (Halloween)

Hoegaarden, Kapittelhuis - Tuinen van Hoegaarden,

Cursus of workshop

donderdag 24 oktober 2019

Bloemschikken - Thema Halloween

Hoegaarden, Kapittelhuys, Tuinen van Hoegaarden

Cursus of workshop

zaterdag 26 oktober 2019

13e Kanalentocht

Damme, Zaal Beuterblomme

Sportactiviteit

zaterdag 26 oktober 2019

Trunk-or-Treat 2019

Opglabbeek (Oudsbergen), Speeltuinstraat

Kermis of feestelijkheid

zaterdag 26 oktober 2019

HALLOWEEN ACTIVITEIT

Dadizele (Moorslede), nog nader te bepalen

Kermis of feestelijkheid

Bekijk alle activiteiten
Halloween 2018