U bent hier:

Haal eens een voorstelling in huis

One More Thing - Benjamin Verdonck

Haal eens een voorstelling in huis

De theaters, opera's en schouwburgen houden hun deuren gesloten, maar ze laten je niet in de kou staan. Deze theatervoorstellingen, opera's en dansvoorstellingen kan je gewoon thuis bekijken.


Theater

  • Via Podium Aan Huis kan je meer dan 60 voorstellingen van verschillende gezelschappen en kunsthuizen online bekijken. Van Shakespeariaanse tragedies tot hilarische familievoorstellingen: de keuze is eindeloos. 

  • Toneelhuis Antwerpen veranderde tijdelijk in Huistoneel en brengt zo verhalen en theater je huiskamer binnen. Bekijk voorstellingen, beluister muziek of  volg het allernieuwste werk van Benjamin Verdonck, dat hij op dit moment maakt terwijl hij thuis in quarantaine zit. 

  • In 2017 bracht regisseur Michael De Cock de volledige Odysseus van Homeros naar het podium van de KVS, met al zijn 12.000 verzen in een nieuwe Nederlandse vertaling. Het werd een ongeziene theatermarathon met onder andere Bruno Vanden Broecke en Frank Focketeyn op het podium, en vandaag kan je de volledige voorstelling herbeluisteren via een podcast - goed voor zo'n 24 uur luisterplezier.

  • Ook Behoud de Begeerte dook in haar rijke video-archief en kwam weer naar boven met Tournée Digitale. Elke woensdag gooien ze een recente opname online, op zaterdagen herbeleef je een voorstelling uit de oude doos, bijvoorbeeld de Nacht van de Begeerte van 1989. 

 

 Opera

  • Ook de Metropolitan Opera in New York gooit bij gebrek aan publiek een reeks opera's online. Elke dag krijg je een nieuwe voorstelling, maar let op: je kan elke opera slechts één dag bekijken. 

  • Opera Ballet Vlaanderen koos de mooiste opera's en balletten uit haar afgelopen seizoenen, en brengt ze gratis naar je woonkamer. In het aanbod - dat in de komende weken nog uitgebreid wordt - vind je onder andere La Juife en Rusalka. 

 

Dans

  • Layers of Skineen dansvoorstelling van Retina Dance Company met een choreografie van Filip Van Huffel, kan je integraal online bekijken

  • Kom je liever zelf uit je luie zetel? Neem er een stoel bij, want dansgezelschap Rosas leert je de choreografie van hun iconische voorstelling Rosas danst Rosasmet het project Re:Rosas!. Anne Teresa de Keersmaeker herself demonstreert, jij kan vervolgens je eigen versie maken en uploaden op de website. 

  • Ook dansgezelschap fABULEUS gooide drie van zijn voorstellingen online, en elke week komt er nog eentje bij. De voorstellingen worden gemaakt voor en met jongeren, maar ze zijn daarom niet minder indrukwekkend. 

Alle online voorstellingen

zondag 7 juni 2020

Open Schouwburg - Salsa ONLINE

Leuven, Online

Dansvoorstelling Tentoonstelling

Van 20 mei 2020 tot 10 juni 2020

WatchApp #1

Tielt, Cultuurcentrum Gildhof

Theatervoorstelling

dinsdag 16 juni 2020

ALL WE EVER LOOK FOR - ONLINE

Leuven, Online

Theatervoorstelling

Van 20 mei 2020 tot 17 juni 2020

WatchApp#1

Essen, Thuis

Theatervoorstelling

Van 27 mei 2020 tot 17 juni 2020

WatchApp #1 - SKaGeN

Kontich, Cultuurhuis Altena - kapel

Theatervoorstelling

Van 20 mei 2020 tot 17 juni 2020

Skagen - WATCHAPP #1 - EMMI & LEO

Genk, C-mine cultuurcentrum

Theatervoorstelling

Van 20 mei 2020 tot 17 juni 2020

SKaGeN - WatchApp #1: Emmi en Leo

Vilvoorde, digitaal evenement

Theatervoorstelling

Van 27 mei 2020 tot 24 juni 2020

SKaGeN - WatchApp #1: Emmi & Leo

Lint, Thuis op de smartphone-app 'WhatsApp'

Theatervoorstelling

6+

Van 20 maart 2020 tot 30 juni 2020

Theater in uw kot

Antwerpen, hetpaleis

Theatervoorstelling

Van 20 maart 2020 tot 30 juni 2020

Macbeth Underworld - streaming

Brussel, De Munt

Theatervoorstelling

Bekijk meer tips