Haal eens een voorstelling in huis

Wil je eens proeven of theater, opera of dans iets voor jou is? Deze voorstellingen kan je gewoon thuis bekijken. En als het bevalt, dan koop je met gerust hart een ticketje.

Theater

  • Toneelhuis Antwerpen veranderde tijdens de coronacris tijdelijk in Huistoneel en bracht verhalen en theater je huiskamer binnen. Bekijk voorstellingen, beluister muziek of volg het allernieuwste werk van Benjamin Verdonck dat hij maakte terwijl hij thuis in quarantaine zat. 

  • In 2017 bracht regisseur Michael De Cock de volledige Odysseus van Homeros naar het podium van de KVS, met al zijn 12.000 verzen in een nieuwe Nederlandse vertaling. Het werd een ongeziene theatermarathon met onder andere Bruno Vanden Broecke en Frank Focketeyn op het podium, en vandaag kan je de volledige voorstelling herbeluisteren via een podcast - goed voor zo'n 24 uur luisterplezier.

  • Behoud de Begeerte dook in haar rijke video-archief en kwam weer naar boven met Tournée Digitale. Herbekijk voorstellingen en opnames uit de oude doos, bijvoorbeeld de Nacht van de Begeerte van 1989. 

 

 Opera

  • Opera Ballet Vlaanderen koos de mooiste opera's en balletten uit haar afgelopen seizoenen, en brengt ze gratis naar je woonkamer. In het aanbod vind je onder andere La Juife en Rusalka. 

 

Dans

  • Layers of Skineen dansvoorstelling van Retina Dance Company met een choreografie van Filip Van Huffel, kan je integraal online bekijken

  • Kom je liever zelf uit je luie zetel? Neem er een stoel bij, want dansgezelschap Rosas leert je de choreografie van hun iconische voorstelling Rosas danst Rosasmet het project Re:Rosas!. Anne Teresa de Keersmaeker herself demonstreert, jij kan vervolgens je eigen versie maken en uploaden op de website.

Alle online voorstellingen

Van 9 mei tot 11 mei

Triotique & Maud Vanhauwaert - Klinken op Moederdag

Online - Artists Unlimited - Antwerpen 18 (Antwerpen)