Gratis evenementen

Gratis optredens, festivals en meer

Naar een concert, festival, optreden of expo in je buurt zonder je portemonnee boven te halen? Het kan! UiTX selecteerde voor jou de leukste gratis evenementen van het voorjaar.

 

1. Lokale Helden - Live optredens in intieme setting

Je hoeft heus niet naar het Sportpaleis of de Lotto Arena om van live-muziek te genieten. Op 30 april kan je op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel gratis lokaal talent gaan ontdekken. Hier zit je echt met je neus op de artiesten, wat zorgt voor een unieke sfeer en wie weet zie jij wel de grote namen van morgen aan het werk. Geef je Lokale Helden het applaus van hun leven, want dat hebben ze gemist. En jij ongetwijfeld ook!

 

 

2. Gratis expo's

Het is verbazend hoeveel emoties een statisch voorwerp zoals een schilderij, een foto of een beeld kan opwekken. Zonder woorden vertellen kunstenaars met hun werk boeiende verhalen die iedereen op zijn eigen manier kan interpreteren. Laat je verrassen en verruim je blik tijdens een van deze gratis tentoonstellingen.

 

 

3. Gratis festivals

Sta je te springen om aan de festivalzomer te beginnen? Op deze gratis festivals in het voorjaar krijg je alvast een voorproefje. Je ontdekt er niet enkel muzikaal talent, maar kan er cultuur beleven in al zijn facetten.