jongeren op een festival

Gratis of met korting naar cultuur

Krap bij kas? Toch naar een leuke concert, expo, film of voorstelling? Kijk hier eens rond en ga UiT voor (bijna) niets.

Hier krijg je korting

Veel cultuurhuizen bieden kortingen aan voor jongeren onder de 26 jaar. Zo ga je altijd aan de zachtste prijs naar het museum, theater, concerten, dansvoorstellingen, opera, ... Dit is een greep uit het aanbod.

Als je als -26-jarige een half uur voor de aanvang van een voorstelling van Opera Ballet Vlaanderen aan de ticketbalie staat, dan betaal je voor de vrijgekomen plaatsen maar €10. Zo bestaat de kans dat je de beste plaatsen krijgt voor een spotprijs. By the way: je kan ook gewoon casual chique gekleed naar de opera gaan. Met EYCA krijg je sowieso 50% korting op je tickets voor Opera Ballet Vlaanderen.

Voorstellingen van KVS in Brussel (t.e.m. 25 jaar) en van Toneelhuis in Antwerpen (t.e.m. 26 jaar) kosten voor jongeren maar €10. Ook NTGent heeft een grote korting op tickets voor jongeren tot 28 jaar. Op de grote theaterfestivals worden die kortingen gewoon voortgezet. Het Theaterfestival biedt kortingen van 20 tot 30% aan jongeren tot 26 jaar. Voor jongeren tot 18 jaar kosten de toneelstukken maar €10Theater Aan Zee heeft ook jongerenkortingen afhankelijk van de voorstelling. Een aantal stukken zijn daar zelfs gratis.

De meeste musea in België hebben jongerentarieven. In de meeste Gentse musea betaal je als -26-jarige slechts €2 voor een bezoek. Een bezoek aan het FOMU of het M HKA in Antwerpen kosten je onder de 26 maar €3. In Museum M in Leuven betaal je als jongere €2. In BOZAR in Brussel ga je tot 26 jaar voor de helft van de prijs naar een tentoonstelling. Check dus zeker altijd de website van een museum vooraleer je gaat. Je kan ook een museumpas kopen, dan ga je een jaar lang gratis naar meer dan 200 musea in België!