Gratis in Gent

Gratis in Gent

Eerste hulp bij een lege portemonnee.

Het leven is duur, dat is geweten, maar dat betekent niet dat we mismoedig thuis voor de tv moeten blijven zitten. Er zijn namelijk heel wat leuke evenementen die je nul euro kosten en waar je toch behoorlijk wat plezier aan beleeft.

 

Gratis muziek

In Gent kan je in heel wat van de vertrouwde cafés (Kinky Star, Hot Club, de Loge, Charlatan...) gratis concertjes meepikken: check ze hier allemaal! 

 

Gratis kennis

Wie zijn brein aan het werk wil zetten kan kiezen uit een weelde aan lezingen of debatten- helemaal voor niets krijg je daar een update over het feminisme, het bankierswezen, kinderarbeid of islam en moderniteit.

In de Gentse Bibliotheek De Krook kan je trouwens evengoed terecht voor heel wat kennis: naast boeken pik je er ook boeiende lezingen, workshops en concertjes mee, vaak helemaal gratis. 

 

Gratis kunst

In heel wat galerijen of exporuimtes loop je trouwens ook zomaar binnen voor een portie beeldende kunst - vaak ontdek je daarbij ook nog eens verborgen parels, zoals de Bank van de Arbeid of het kunstenplatform in de Zebrastraat.

Met een museumpas bezoek je bovendien heel wat Gentse musea (S.M.A.K., STAM, MSK, ...) gratis. Koop je museumpas hier of in een van de deelnemende musea.

 

Gratis frisse lucht

Frisse lucht kost ook niets, dus strek je benen en trek eropuit voor een fikse stadswandeling of een rondje door een van de parken van de stad.

Nog beter: iedere zaterdag kan je op rondvaart door de Gentse haven, helemaal gratis! Je hoeft enkel vooraf in te schrijven en je plekje op de boot is verzekerd. 

 

Op stap met een UiTPAS

Ken je UiTPAS al? Dat is een handig kaartje dat je in heel wat regio's in Vlaanderen kan kopen. Je spaart punten telkens je naar een museum, cultureel centrum, bibliotheek of andere vrijetijdslocatie gaat. Die punten kan je vervolgens omruilen in een fikse korting, een gratis ticket of ander leuks.

 

 

Let wel op: gratis betekent niet altijd dat je niet moet reserveren - check dus steeds op voorhand of dat nodig is.

Alle gratis activiteiten in Gent in één oogopslag? Hierzo!

Alle gratis activiteiten in Gent