U bent hier:

Gentse Winterfeesten 2017

Gentse Winterfeesten 2017

Gent heeft de mooiste kerstmarkt van Vlaanderen! Dat durven we gerust zo beweren, want het is niet onze eigen mening: een gerenommeerde Nederlandse reiswebsite plaatste de Gentse kerstmarkt op de derde plaats in een top vijf van must-see kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België. Geen wonder: het decor - tussen kathedraal, schouwburg en belfort - is uniek. Voeg daar 140 chalets met streekproducten en hebbedingen (cadeautjesjacht!), een feeërieke schaatsbaan en een bijzondere carroussel aan toe, en nostalgische zielen weten waarheen: naar de Gentse Winterfeesten.

Twee primeurs

Maar Gent zou Gent niet zijn moesten er tussen al dat shopgeweld door dit jaar niet wat nieuwe en vree wijze accenten worden gelegd. Zo pakt de stad dit jaar uit met het gloednieuw Taiga Winter Food Festival op het Sint-Veerleplein. Oh jawel, een 10-tal foodtrucks verwennen je met verschillende smaakbommen. En als dat nog niet genoeg is, geniet je op de achtergrond van dromerige muziek. Heerlijk! Het Reuzenrad 'Grand Soleil' is dit jaar het nieuwe decor voor een adembenemend zicht over de kerstmarkt en de stad. Strijk hier neer en snuif de gezellige kerstsfeer op vanuit je gondel. 

Land van W'ijs

Niets zo leuk als met de kids wat rondstruinen op de kerstmarkt, maar er is dit jaar voor families nog veel meer te doen. Zo wordt de Sint-Niklaaskerk vanaf woensdag 20 december omgetoverd tot het Land van W'ijs. Een winterwonderdorp met ijslandschap, leuke doe-spelletjes en het Huis van de Kerstman brengen de allerkleinsten in vervoering. Top of the bill is te vinden op het Sint-Baafsplein: daar kunnen de kinderen een ritje maken op een heuse kerstboom. De Sapin Magique is maar liefst 15 meter hoog en laat de kinderen in zijn kerstballen een rondje doen voor de kathedraal.

Historische lichtwandeling

Het hele jaar door kan je Gent verlicht beleven maar tijdens de wintermaanden is het spel van licht en schaduw nóg magischer. Als de avond valt, trek je op ontdekking door de feeëriek verlichte binnenstad. Starten doe je aan de Kouter met een handig routekaartje. Ah, het leven kan toch zo simpel en schoon zijn!

(c foto: RV)

Wat is er te doen?

zaterdag 22 december 2018

Cultuurbus: bezoek Gentse Winterfeesten

Ham, Gemeentehuis Ham

Markt of braderie

Van 7 december 2018 tot 7 januari 2019

Gentse Winterfeesten

Gent, Gent Centrum

Kermis of feestelijkheid

Licht in ’t donker

Gent, Gent Centrum

Begeleide uitstap of rondleiding

Lichtwandeling

Gent, Kouter

Begeleide uitstap of rondleiding

Nocturne over licht

Gent, Gent Centrum

Begeleide uitstap of rondleiding

Ontdek de Gentse "Lichtstad" in al haar schoonheid

Gent, Gent Centrum

Begeleide uitstap of rondleiding

Gentse Winterfeesten 2017