U bent hier:

Gentse Winterfeesten 2016

Gent heeft de mooiste kerstmarkt van Vlaanderen! Dat durven we gerust zo beweren, want het is niet onze eigen mening: een gerenommeerde Nederlandse reiswebsite plaatste de Gentse kerstmarkt op de derde plaats in een top vijf van must-see kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België. Geen wonder: het decor - tussen kathedraal, schouwburg en belfort - is uniek. Voeg daar 130 chalets met streekproducten en hebbedingen (cadeautjesjacht!), een feeërieke schaatsbaan en een bijzondere carroussel aan toe, en nostalgische zielen weten waarheen: naar de Gentse Winterfeesten.

 

Duurzame winterfeesten

Maar Gent zou Gent niet zijn moesten er tussen al dat shopgeweld door dit jaar niet wat nieuwe en vree wijze accenten worden gelegd. Op duurzaamheid, bijvoorbeeld. Want zo'n ijspiste is wel de max, maar ze verbruikt ook tonnen kostbare energie. Dit jaar krijgt de ijsbaan daarom een nachtelijke overkapping zodat het koelingssysteem minder moet verbruiken. En wat met al die meeneem-bordjes en bekers waarin we gedachtenloos onze glühwein en kersthapjes meezeulen? Gedaan daarmee! De Stad verplichtte de kerststalletjes dit jaar om herbruikbare bekers in te zetten en zo de afvalberg te verkleinen. Top!

Land van W'ijs

Niets zo leuk als met de kids wat rondstruinen op de kerstmarkt, maar er is dit jaar voor families nog veel meer te doen. Zo wordt de Sint-Niklaaskerk vanaf woensdag 21 december omgetoverd tot het Land van W'ijs. Een winterwonderdorp met ijslandschap, leuke doe-spelletjes en het Huis van de Kerstman brengen de allerkleinsten in vervoering. Top of the bill is te vinden op het Sint-Baafsplein: daar kunnen de kinderen een ritje maken op een heuse kerstboom. De Sapin Magique is maar liefst 15 meter hoog en laat de kinderen in zijn kerstballen een rondje doen voor de kathedraal.

Honger?

Gaat je maag grommen van al dat plezier? Op het Sint-Veerleplein is de kerstmarkt vervangen door een foodtruckmarket. Smakelijk!

(c foto: RV)

Geen resultaten gevonden.
Gentse Winterfeesten