U bent hier:

Gentse Winterfeesten

Gentse Winterfeesten

Waarom de Gentse kerstmarkt absoluut een bezoekje waard is? Om te beginnen is het decor - tussen kathedraal, schouwburg en belfort - volstrekt uniek. Voeg daar nog 140 chalets met streekproducten en hebbedingen (cadeautjesjacht!), een feeërieke schaatsbaan en een bijzondere carroussel aan toe, en nostalgische zielen weten waarheen: naar de Gentse Winterfeesten.

 

Van hoogtepunt naar hoogste punt

Maar Gent zou Gent niet zijn, moesten er tussen al dat shopgeweld door niet wat vree wijze accenten worden gelegd. Zo vind je ook dit jaar het Winterwonderkasteel in het Gravensteen op het Sint-Veerleplein, met dit keer de Vikings als centraal gegeven.

Net zo een vertrouwde publiekstrekker is de ijspiste onder de Stadshal en de bijhorende Moose Bar. En ook het reuzenrad Grand Soleil is weer het decor voor een adembenemend zicht over de kerstmarkt en de stad. Strijk hier neer en snuif de gezellige kerstsfeer op vanuit je gondel. 

 

Land van W'ijs

Is er iets leuker dan met de kids wat rondstruinen op de kerstmarkt? Ook dit jaar wordt de Sint-Niklaaskerk vanaf woensdag 19 december omgetoverd tot het Land van W'ijs. Een winterwonderdorp met ijslandschap, leuke doe-spelletjes en het Huis van de Kerstman brengen de allerkleinsten in vervoering.

Op het Sint-Baafsplein kunnen de kinderen een ritje maken op een heuse kerstboom van maar liefst 15 meter hoog: de Sapin Magique. Nieuw is dat er voor jonkies tussen 8 en 12 jaar een heuse escape room wordt ingericht.

 

Historische lichtwandeling

Het hele jaar door kan je Gent verlicht beleven, maar tijdens de wintermaanden is het spel van licht en schaduw nóg magischer tijdens speciale lichtwandelingen. Als de avond valt, trek je op ontdekking door de feeëriek verlichte binnenstad. Starten doe je aan de Kouter met een handig routekaartje. Ah, het leven kan toch zo simpel en schoon zijn!

 

 

Geen resultaten gevonden.