U bent hier:

Gentse Feesten 2018

Gentse Feesten 2018

Beestig!

Fiesten gelaik de biesten? Daar hebben de Gentenaars wel een handje van weg, maar tijdens de Gentse Feesten doen ze dat samen met een heel pak feestlustige niet-Gentenaars. Dit grote culturele volksfeest dat van 13 tot 22 juli de hele stad opslokt is er immers voor iedereen.

Stropkes

De tiendaagse partymarathon hangt aaneen van de tradities: of het nu de rondgang van de gilde van de Stroppendragers is, een ontbijt van irish coffee op de Vlasmarkt of muntthee in Baudelo. Het Beverhoutplein wordt omgetoverd tot walsbare Place Musette en op het Laurentplein - het 'Luisterplein' blijven muziekminnaars weg van het grote geweld.

Mini-festivals

 Voor de rest zijn alle oude getrouwen op post (we gedenken uiteraard nog steeds Luc De Vos en Walter De Buck): ontdek hier welke festivals-in-het-festival je niet mag missen:

  • MiraMiro: Of je nu 3 of 73 bent: het kind in jezelf koesteren is misschien wel de ultieme missie die het festival MiraMiro zich stelt. Het festival aan de Sint-Baafssite is intussen geliefd en beroemd om zijn eigenzinnige mix van internationaal straattheater, circus, poëzie en animatie.

  • Boomtown valt uiteen in gratis optredens op de Kouter (Skope B, Pavlove) en betalende in de Handelsbeurs (Leni, Maris) en in de opera (Adamo!).
  • Het Zuidpark wordt 10 dagen lang omgetoverd tot Gentopia, het kinderdorp met dagelijkse animaties, shows en attracties. Op 15 juli vertrekt daar een heuse Kleurenstoet.
  • Het comedyfestival in Vooruit met Kamal Kharmach, Raf Coppens, Jeroen Dewulf en Rob Vanoudenhoven, ...

  • Het grote theateraanbod in het kleine en sympathieke Theater Tinnenpot!

 Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Geen resultaten gevonden.