U bent hier:

Gentse Feesten

Gentse Feesten

Beestig!

Fiesten gelaik de biesten? Daar hebben de Gentenaars wel een handje van weg, maar tijdens de Gentse Feesten doen ze dat samen met een heel pak feestlustige niet-Gentenaars. Dit grote culturele volksfeest is er immers voor iedereen.

Stropkes

De tiendaagse partymarathon hangt aaneen van de tradities: of het nu de rondgang van de gilde van de Stroppendragers is, een ontbijt van irish coffee op de Vlasmarkt of muntthee in Baudelo. Het Het Beverhoutplein wordt omgetoverd tot walsbare Place Musette en op het Laurentplein - het 'Luisterplein' blijven muziekminnaars weg van het grote geweld.

 Voor de rest zijn alle oude getrouwen op post (we gedenken uiteraard nog steeds Luc De Vos en Walter De Buck): ontdek hier welke festivals-in-het-festival je niet mag missen:

Muziekfestivals

  • Trefpuntfestival: het festival op het plein Bij Sint-Jacobs vervangt zijn Spiegeltent door de Tref.club - een nieuwe tent waar vooral indie, singer-songwriter en jazz aan bod zullen komen. Ook de rockers van het concours Jonge Wolven 2017 zullen hier vechten om eeuwige roem.  
  • Kinky Star Feesten: Rrrrawkes! In muziekclub Kinky Star kan je terecht voor het betere underground-genre en alternatief muziekwerk.
  • Boomtown valt uiteen in gratis optredens op de Kouter (Blaudzun, Kenji Minogue) en betalende in de Handelsbeurs (Zwangere Guy, Dans Dans) en in de opera (Melanie De Biasio!).

Kinderproof

Wie met de kinderen naar de Gentse Feesten trekt, heeft groot gelijk! Een selectie uit het overweldigende aanbod:

  • Het Zuidpark wordt 10 dagen lang omgetoverd tot Gentopia, het kinderdorp met dagelijkse animaties, shows en attracties. Op 15 juli vertrekt daar een heuse Kleurenstoet.
  • Nieuw is PaTaTi PaTaTa: het Tref.kinderfestival met leute voor de klein mannen.

Hou nog een dag vrij voor...

  • Het comedyfestival in Vooruit met An Nelissen, Xander de Rijcke, jeroen leenders, Lieven Scheire...
  • Het Puppetbuskersfestival brengt internationaal poppentheater aan de voet van het Belfort.
  • Het grote theateraanbod in het kleine en sympathieke Theater Tinnenpot!

 

 Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Geen resultaten gevonden.
Gentse Feesten 2017