U bent hier:

Geheimtips voor Theater Aan Zee

Geheimtips voor Theater Aan Zee

Naar zee...

Ons moet je geen twee keer vragen om naar zee te gaan - en al helemaal niet naar de Stad aan Zee, Oostende, waar er tegenwoordig - dankzij CC De Grote Post - het hele jaar door lekkers valt te rapen voor wie houdt van muziek, theater of literatuur. In de zomer is Oostende al helemaal the place to be, want dan ontrolt zich op locaties door de hele stad en haven Theater Aan Zee - begonnen als een klein straattheaterevenement is het festival twintig jaar later hét hoogtepunt van het zomerse culturele leven. 

Kersen zoeken

Het programma wordt ieder jaar sterker en dit jaar staan er zoveel mooie voorstellingen op het programma dat echt een uitdaging is om de kersen eruit te pikken - het lijkt verdorie wel een kersentaart. En ja, we weten het: u zucht, u blaast, want als u niet bij de start van de verkoop vastgeklonken zat aan de telefoon is er nu al veel uitverkocht.

...of naar Brussel?

Maar wanhoop niet: een aantal voorstellingen vind je eind augustus en begin september gewoon terug op het Theaterfestival in Brussel - Risjaar Drei bijvoorbeeld, een klepper van formaat met een fabuleuze Peter Van den Begin in de hoofdrol, of The Only Way is Up, een voorstelling als een electroshock met jong geweld Boris van Severen en Jonas Vermeulen, en ja, zelfs voor Another One van de jonge makers Maxim Storms en Lobke Leirens bent u op dit moment van schrijven in Oostende al te laat en al helemaal voor de onwaarschijnlijk straffe jeugdvoorstelling Niets - maar ook deze zijn te zien in Brussel. 

Geheimtips

Over naar de goed bewaarde geheimen, dus. Zoals daar zijn:

  • Raphaël Alexander Vantournout is voor Oostende geen onbekende: een paar jaar geleden kaapte hij in O de Publieksprijs weg op TAZ met de dans-circusvoorstelling Aneckxander. Samen met dramaturg Bauke Lievens maakte hij een nieuwe voorstelling - een duister, intrigerende duet - zowel serieus als clownesk - tussen een man en een dood lichaam.

  • Tips & Tricks In deze charmante, lichte vertelling neemt Sarah Eisa ons mee doorheen haar jeugdherinneringen in Palestina én haar boekenkast - in een poging ergens thuis te komen. De uitmuntende harpiste Anouk Sturtewagen begeleidt en speelt mee in deze kleine parel van een voorstelling.

  • The Act of Dying Toneelspelen is de dood bevechten - telkens je doodvalt op scène behaalt de acteur een kleine, wrange overwinning op dat onvermijdelijke eindpunt. In de tedere oefening The act of dying vallen de dansers neer en veren weer recht als onvewoestbare stripfiguurtjes - tragisch en komisch tegelijk.

  • horses Vijf jonge kinderen en drie volwassenen beproeven in deze magische voorstelling van kabinet k de spanning tussen vrijheid en vertrouwen - als wild snuivende paardjes palmen ze de scène in, met zoveel speelsheid dat je zin hebt om mee te doen.

  • 2M3 Bernard Van Eeghem Toegegeven: bij Van Eeghem is het erop of eronder en het is er, ook in Oostende, al een paar keer onder geweest. Maar zelfs dan blijven wij houden van de jongensachtige charme van Bernard Van Eeghem, onze gedroomde kruising tussen een nutty professor, een magiër, je verre oom uit Afrika en een rasechte beeldende kunstenaar. Geen idee wat Bernard ten berde zal brengen, maar wij zullen erbij zijn.

Reporter: Evelyne --- “Geen enkel theaterstuk, geen dansvoorstelling of performance ontglipt de kritische blik van podiumliefhebber Evelyne.”

Geen resultaten gevonden.
Tips voor TAZ