U bent hier:

Galeries à go go

Galeries à go go

Ga voor de galerie

Ben je op den bots in een leuke stad beland maar is de tijd te kort voor een volwaardig museumbezoek? Spring dan eens binnen in een van de volgende kunstgalerieën. Laat je inspireren door wat vandaag happening is in de beeldende kunsten en wie weet word je zooooo verliefd op een kunstwerk dat het niet bij kijken alleen blijft...

 1. Antwerpen

  Tim van Laere Op het Antwerpse Zuid struikel je zowat over de fijne galeries, maar deze mag je niet missen – Tim Van Laere is een referentie. Er is werk te zien van grote namen als Ed Templeton, Franz West en Rinus Van de Velde – niet voor ieders portemonnee, maar wel fijn om eens een kijkje te nemen.

  Zeno X Gallery Van dezelfde grootorde van beroemdheid is de Zeno X Gallery in het net iets minder hippere Borgerhout, maar de namen die je er kunt vinden hoeven niet onder te doen: van Michaël Borremans over Luc Tuymans tot Anton Corbijn. De galerie zelf, een kunstwerkje op zich van architecten Coussée & Goris, is ook al meer dan de moeite waard.

  Een gouwe ouwe - al sinds 1970 actief en een begrip in Antwerpen en de parking. De zwarte panter is meer dan een galerij, het is een trefpunt voor beeldend kunstenaars, literatoren en kunstliefhebbers tout court. Momenteel is er werk te zien van Fred Bervoets

  Stieglitz 19 is een plek waar fotografieliefhebbers het water in de mond krijgen - niet alleen bij het werk van landgenoten Lara Gasparotto of Thomas Vandenberghe, maar ook bij internationaal fotowerk van bijvoorbeeld Zhang Wei of Ben Murphy.

  Wij werden getipt over de kleine maar fijne Tique Art Space en verdorie, dat lijkt ons wel wat. Naast de galerie zelf - waar momenteel een expo loopt over 'The Jungle' in Calais - houdt de ploeg zich ook bezig met een online en print magazine en het uitgeven van kunstboeken - om in het oog te houden!


 2. Brussel

  Bij de Alice Gallery zijn zowel gevestigde namen te zien als doorbrekende artiesten, en dat in alle mogelijke disciplines: fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst, nieuwe media... Momenteel kan je bijvoorbeeld de foto's bewonderen van Nicolas Karakatsanis, die we vooral kennen als cameraman van Rundskop, maar duidelijk ook méér talenten heeft

  Gallery Xavier Hufkens Nog zo'n zwaargewicht in het Belgische galeriewezen: Hufkens zetelt in een prachtig pand dichtbij de Avenue Louise (gerenoveerd door Robbrecht, Daem en Van Hee) en heeft een eclectisch reservoir aan kunstenaars in de rangen - voor hem staat kwaliteit voorop, never mind wat stijlpuristen zeggen. In de Hufkens-stal worden zowel artiesten als Tracey Emin en Paul McCarthy vertegenwoordigd als Louise Bourgeois en Thierry De Cordier.

  Roberto Polo Gallery De Cubaans-Amerikaanse kunsthandelaar Roberto Polo, met een galerie gelegen aan de Zavel, grossiert in interessante emerging artists maar heeft tegelijkertijd kleppers als Carl De Keyzer en Jan Vanriet in de rangen.

 3. Hasselt

  Alley Art Gallery New style, same shit - zo afficheert de Alley Art Gallery zich, en we houden wel van die punch. De voorbije jaren evolueerde Alley van guerrilla art gallery tot allround galerie met een blijvend karakter. Het zwaartepunt ligt op grafisch ontwerp, illustratie, typografie en street art. Hell yes!

 4. Gent

  Croxhapox  De eigenaars van deze plek aan het Zilverhof in Gent staan bekend om hun eigenzinnige keuzes in artiesten, lezingen en mini-festivalletjes. Op de agenda staan nu bijvoorbeeld de ons totaal onbekende concepten 'The Singing Painters Go Lucky Local' en 'All You need Is a Lavatory' - geen idee wat het is, maar prikkelend is het wel. 

  Galerie Pont en Plas Gelegen op de hoek van de beroemde Graslei biedt galerie Pont & Plas een bijzondere collectie handgemaakte hedendaagse juwelen, ontworpen door Belgische en buitenlandse juwelenontwerpers met internationale faam.

  Zebrastraat Kunstenplatform Je kan het kunstenplatform in de Zebrastraat niet mislopen, met dank aan het opvallende gele kunstwerk van Nick Ervinck op het dak. De Zebrastraat is een hybride plek waar gewoond wordt, gefeest - zie het festival 'Zebrawoods' in de zomer - maar waar je ook terechtkunt voor tentoonstellingen of concertjes. Altijd wat te beleven, met andere woorden.

  Villa de Bondt is een specialleke: deze prachtige art-decovilla in de stationsbuurt werd door zijn liefhebbende eigenaars omgevormd tot een plek waar vooral fans van hedendaags juwelenontwerp aan hun trekken komen. Geregeld zijn er ook recitals en lezingen bij te wonen - check de agenda voor een volledige update.


 5. Brugge

  44 Gallery  Brugge is de plek om plaatjes te schieten, maar ook om naar plaatjes te kijken, en dan zeker in de 44 Gallery. Deze jonge kunstgalerij voor hedendaagse fotografie heeft onder streng oog van galeriehouder Luc Rabaey een voorliefde voor onconventionele, intrigerende en ongemakkelijke beelden van zowel beginnend als gevestigd talent. Namen noemen? Titus Simoens, Gert Jochems, Gianinna Urmeneta Ottiker, Wouter Van Vaerenbergh, ...


  Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Toffe galeries