U bent hier:

Filmtips voor het najaar - De onmisbare zes

Filmtips voor het najaar - De onmisbare zes

Je kent het wel… Met verse popcorn in de hand sta je te staren naar het overaanbod aan blitse filmtitels. Haastige trailers schreeuwen om je aandacht. Hoe vaak zijn we al niet in de val gelokt met een hippe poster of een teaser die zijn beloftes niet nakomt? No panic.

Wij tippen zes pareltjes waarmee je dit najaar met een gerust hart kan doorzakken in die rode klapstoel.

Cargo

 • Waarom hiernaartoe? ‘Een film van eigen bodem’ krijgt een geheel nieuwe betekenis met dit bikkelharde vissersdrama van regisseur Gilles Coulier, die het penseel van Bevergem inruilt voor een ruwe verfborstel. Het sterke spel van hoofdrolspelers Sam Louwyck, Wim Willaert en een verrassende Sebastien Dewaele maken van Cargo een absolute must-see.
 • Nu in de bioscoop

The Beguiled

 • Waarom hiernaartoe? Een film voor en door dames. Dat kan ook niet anders met topregisseuse Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette,...) aan het roer. Ook de mannelijke metgezellen vallen vast te overtuigen voor een film waarin zowel Nicole Kidman, Elle Fanning als Kirsten Dunst rode wangetjes krijgen van soldaat Colin Farrell.
 • Nu in de bioscoop

Kingsman: The Golden Circle

 • Waarom hiernaartoe? Kingsman is een aanrader voor de fans van Bondfilms uit het Roger Moore-tijdperk. Matthew Vaughn is één van de meest verfrissende actie-regisseurs van de laatste jaren.  Kingsman is geen persiflage, maar een modern eerbetoon aan gadgets, oneliners en over-the-top villains. De cast is om je vingers bij af te likken: Colin Firth, Mark strong, Halle Berry, Jeff Bridges, Julianne Moore, Elton John... Je leest het goed, ook Elton John.
 • Release: 28 september

Le fidèle

 • Waarom hiernaartoe? Dit romantisch drama is een visueel snoepje met een internationaal allure. Het is zeker geen toeval dat deze film onze Belgische oscar-inzending is voor 2018. Dames, verwacht je aan een krachtige, maar hondstrouwe Matthias Schoenaerts. De heren kunnen op hun beurt staren naar de innemende en bloedmooie Adèle Exarchopoulos. 
 • Release: 4 oktober

Blade Runner 2049

 • Waarom hiernaartoe? Regisseur Ridley Scott leent deze keer zijn regiestoel aan de uiterst getalenteerde Denis Villeneuve (Arrival, Sicario, Prisoners ...) Deze Canadees koos voor een indrukwekkend clubje acteurs waaronder Ryan Gosling, Jared Leto, Robin Wright en een nostalgische Harisson Ford. Zelfs al is neo noir-sciencefiction niet echt je ding, je bent je toekomstige achterkleinkinderen deze cinema-ervaring verschuldigd.
 • Release: 4 oktober

Good Time

 • Waarom hiernaartoe? Robert Pattinson speelt een straatboefje uit New York en maakt daarmee voor eens en voor altijd komaf met zijn Twilight-imago. Zijn personage werkt zich gedurende de hele film diep in de problemen, wat maakt dat je gefascineerd blijft kijken tot het einde. De film voelt aan als één intense scène. In Cannes werd Good Time onthaald met een zes minuten durende staande ovatie.
 • Release: 18 oktober

 

Reporter: Niels --- "Deze jonge regisseur heeft een gezonde obsessie voor het bewegend beeld. Als hij dan al eens vanachter de camera, schrijftafel of montagedeur komt piepen, is hij te vinden op elk filmfestival om zijn honger naar goede films te stillen."

 

Ontdek ook:

De onmisbare 10 - expotips

De onmisbare 10 - theatertips

De onmisbare 8 - kidstips

De onmisbare 10 - concerttips

De onmisbare 8 - dansvoorstellingen

 

Meer films

donderdag 16 augustus 2018

Dogman

Turnhout, UGC Cinema's Turnhout

Film

donderdag 16 augustus 2018

MLDC Statiewijk - Filmnamiddag

Deerlijk, Buurthuis de Statie

Film

donderdag 16 augustus 2018

Cinema Cabrio : BOSS BABY

Schoten, Kasteel van Schoten

Film

donderdag 16 augustus 2018

THE SOUL OF A MAN

Antwerpen, Cinema Zuid

Film

donderdag 16 augustus 2018

Dogman

Turnhout, UGC Cinema's Turnhout

Film

donderdag 16 augustus 2018

Film in 't Park - Into the Wild

Torhout, Ravenhofpark

Film

donderdag 16 augustus 2018

Ciné Lille

Gierle (Lille), Singel Gierle

Film

donderdag 16 augustus 2018

Cinema Cabrio : THE GREATEST SHOWMAN

Schoten, Kasteel van Schoten

Film

donderdag 16 augustus 2018

Openluchtfilm Park van Eden - Get Out

Park Van Eden

Film

6+

Van 18 juli 2018 tot 16 augustus 2018

Hotel Transsylvanie 3

Sint-Gillis-Bij-Dendermonde, Cinema Albert

Film

Bekijk alle activiteiten