U bent hier:

Filmtips voor het najaar - De onmisbare zes

Filmtips voor het najaar - De onmisbare zes

Je kent het wel… Met verse popcorn in de hand sta je te staren naar het overaanbod aan blitse filmtitels. Haastige trailers schreeuwen om je aandacht. Hoe vaak zijn we al niet in de val gelokt met een hippe poster of een teaser die zijn beloftes niet nakomt? No panic.

Wij tippen zes pareltjes waarmee je dit najaar met een gerust hart kan doorzakken in die rode klapstoel.

Cargo

 • Waarom hiernaartoe? ‘Een film van eigen bodem’ krijgt een geheel nieuwe betekenis met dit bikkelharde vissersdrama van regisseur Gilles Coulier, die het penseel van Bevergem inruilt voor een ruwe verfborstel. Het sterke spel van hoofdrolspelers Sam Louwyck, Wim Willaert en een verrassende Sebastien Dewaele maken van Cargo een absolute must-see.
 • Nu in de bioscoop

The Beguiled

 • Waarom hiernaartoe? Een film voor en door dames. Dat kan ook niet anders met topregisseuse Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette,...) aan het roer. Ook de mannelijke metgezellen vallen vast te overtuigen voor een film waarin zowel Nicole Kidman, Elle Fanning als Kirsten Dunst rode wangetjes krijgen van soldaat Colin Farrell.
 • Nu in de bioscoop

Kingsman: The Golden Circle

 • Waarom hiernaartoe? Kingsman is een aanrader voor de fans van Bondfilms uit het Roger Moore-tijdperk. Matthew Vaughn is één van de meest verfrissende actie-regisseurs van de laatste jaren.  Kingsman is geen persiflage, maar een modern eerbetoon aan gadgets, oneliners en over-the-top villains. De cast is om je vingers bij af te likken: Colin Firth, Mark strong, Halle Berry, Jeff Bridges, Julianne Moore, Elton John... Je leest het goed, ook Elton John.
 • Release: 28 september

Le fidèle

 • Waarom hiernaartoe? Dit romantisch drama is een visueel snoepje met een internationaal allure. Het is zeker geen toeval dat deze film onze Belgische oscar-inzending is voor 2018. Dames, verwacht je aan een krachtige, maar hondstrouwe Matthias Schoenaerts. De heren kunnen op hun beurt staren naar de innemende en bloedmooie Adèle Exarchopoulos. 
 • Release: 4 oktober

Blade Runner 2049

 • Waarom hiernaartoe? Regisseur Ridley Scott leent deze keer zijn regiestoel aan de uiterst getalenteerde Denis Villeneuve (Arrival, Sicario, Prisoners ...) Deze Canadees koos voor een indrukwekkend clubje acteurs waaronder Ryan Gosling, Jared Leto, Robin Wright en een nostalgische Harisson Ford. Zelfs al is neo noir-sciencefiction niet echt je ding, je bent je toekomstige achterkleinkinderen deze cinema-ervaring verschuldigd.
 • Release: 4 oktober

Good Time

 • Waarom hiernaartoe? Robert Pattinson speelt een straatboefje uit New York en maakt daarmee voor eens en voor altijd komaf met zijn Twilight-imago. Zijn personage werkt zich gedurende de hele film diep in de problemen, wat maakt dat je gefascineerd blijft kijken tot het einde. De film voelt aan als één intense scène. In Cannes werd Good Time onthaald met een zes minuten durende staande ovatie.
 • Release: 18 oktober

 

Reporter: Niels --- "Deze jonge regisseur heeft een gezonde obsessie voor het bewegend beeld. Als hij dan al eens vanachter de camera, schrijftafel of montagedeur komt piepen, is hij te vinden op elk filmfestival om zijn honger naar goede films te stillen."

 

Ontdek ook:

De onmisbare 10 - expotips

De onmisbare 10 - theatertips

De onmisbare 8 - kidstips

De onmisbare 10 - concerttips

De onmisbare 8 - dansvoorstellingen

 

Meer films

donderdag 17 januari 2019

The Sisters Brothers

Turnhout, UGC Cinema's Turnhout

Film

donderdag 17 januari 2019

DIAL M FOR MURDER

Antwerpen, Cinema Zuid

Film

donderdag 17 januari 2019

Film

Kortrijk, Budascoop

Film

donderdag 17 januari 2019

Filmvoorstelling: Au revoir la haut

Grobbendonk, Bibliotheek

Film

donderdag 17 januari 2019

Daens

Lier, dienstencentrum Het Schoppeke

Film

donderdag 17 januari 2019

Film : La famille Bélier

Poperinge, CC Ghybe

Film

Van 16 januari 2019 tot 17 januari 2019

Colette

Kortrijk, Budascoop

Film

donderdag 17 januari 2019

LES 400 COUPS

Antwerpen, Cinema Zuid

Film

donderdag 17 januari 2019

Inclusief

Turnhout, UGC Turnhout

Film

donderdag 17 januari 2019

BlacKkKlansman

Hasselt, DE NIEUWE ZAAL

Film

Bekijk alle activiteiten