U bent hier:

Film onder de sterrenhemel

Film onder de sterrenhemel

Popcorn en magnum bekers Cola moet je zelf meebrengen, maar voor de rest is er geen enkele reden om deze zomer tussen de vier donkere muren van de bioscoop te kruipen. Dan liever de openluchtcinema: je kan kiezen voor zand tussen de tenen, voor een fleecedekentje en een strandstoeltje op een oud industrieterrein of voor open en bloot onder de zomerhemel.

In de volgende steden pik je topfilms mee onder de sterren - maar vergeet vooral de sterren op het witte doek niet!

Leuven

Junks van de betere film hebben het meestal moeilijk tijdens de zomer. Cinema ZED brengt soelaas, door van 8 juli tot 9 augustus kwaliteitsfilms in openlucht te vertonen op verschillende locaties in de Leuvense binnenstad. Van Casablanca tot Donnie Darko - en ok, er zit op 8 juli ook een Grease sing-a-long in - kwestie van de zomer zingend in te zetten. 

Antwerpen

Door werken aan de Plantinkaai in Antwerpen moest Cinema Urbana verhuizen naar een indoorlocatie, maar geen nood: de Panamaloods doet van 2 tot 26 augustus dienst als filmzaal. Tapijten om languit op te liggen en zitzakken vormen het gezellige decor voor een filmreeks over 'brothers en sisters'. Tijdens de pauze is er gratis verse soep!

Zeebrugge

Zeebrugge heeft alles erop en eraan: een groot scherm, een romantische context (de Noordzee zachtjes bruisend op de achtergrond), zachte stoeltjes van zand - wel even zelf te graven - en een fijn filmaanbod elke donderdagavond van juli en augustus. ‘s Middags zijn er twee films voor de kleine filmfans, en wanneer die met zand tussen hun tenen naar huis zijn vertrokken kunnen de volwassenen zich nestelen tegen het licht van de ondergaande zon voor een 'grotemensen' film. 

Limburg

Zebracinema zorgt in Sint-Truiden, Hamont-Achel en Tongeren voor het nodige openluchtplezier. Een begijnhof, een kloostertuin en het Julianusplein vormen respectievelijk het decor voor films als TrumanCinema Paradiso of Lion. Er zijn vouwstoeltjes, maar breng gerust uw eigen zitje mee en een dekentje om het warm te houden.

Gent

De gekke Gentse jongens van DOK vergasten ons weer op zomerse openluchtfilms – dit keer strijkt van 16 tot 18 augustus Cinema Canvas neer op DOK: drie exquise filmavonden ingeleid door experten als Tom Vandyck, Nathalie Teirlinck of Patrick Duynslaegher. Er zijn veel strandstoelen op DOK, maar als je zeker wil zijn van je zitcomfort breng je best zelf een (plooi)stoeltje mee.

Op zoek naar nog meer fijne vrijtijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Openluchtcinema's