U bent hier:

Film onder de sterrenhemel

Film onder de sterrenhemel

Cinefielen, niet getreurd: er is deze zomer geen enkele reden om weg te kwijnen tussen de muren van de bioscoop. Je kan immers ook naar de openluchtcinema: kies voor zand tussen de tenen, een plekje in een circustent of open en bloot onder de zomerhemel

In de volgende steden pik je topfilms mee onder de sterren - maar vergeet vooral de sterren op het witte doek niet!

 

Leuven

Junks van de betere film hebben het meestal moeilijk tijdens de zomer. Cinema ZED brengt soelaas, door in het kader van Het Groot Verlof acht zomerfilms te organiseren op verschillende gezellige plekjes in de stad. Er is  - onder andere - de in België onuitgegeven ontdekking Brigsbey bear, Docvillewinnaar Piripkura en het liefdessprookje Tulipani, inclusief nagesprek met de regisseur Mike van Diem. Ster van de Show is echter Late Shift, een interactieve film waarvan jij via een app mee het einde kan bepalen. 

 

Antwerpen

Het Middelheimmuseum biedt deze zomer plaats aan een zomercinema; spreid je dekentje uit tussen de standbeelden in het museumpark voor vier zwoele filmavonden. Op het programma: de Franse komedie Retour en Bourgognehet drama Centaur uit Kirzigië en Waiting for Giraffes over een dierentuin in Palestina. De vertoning van Final Portrait, ten slotte, een biopic over schilder Alberto Giacometti, gaat gepaard met een gegidsd bezoek aan zijn werk in de vaste collectie. Van twee vliegen in een klap gesproken! 

 

De kust

Zeebrugge heeft alles erop en eraan: een groot scherm, een romantische context (de Noordzee zachtjes bruisend op de achtergrond), zachte stoeltjes van zand - wel even zelf te graven - en een fijn filmaanbod elke donderdagavond van juli en augustus. ‘s Middags zijn er twee films voor de kleine filmfans, en wanneer die met zand tussen hun tenen naar huis zijn vertrokken kunnen de volwassenen zich nestelen tegen het licht van de ondergaande zon voor een grotemensenfilm.

Filmfestival Oostende begint pas in september, maar we krijgen alvast een voorproefje met een gezellige film in het Leopoldpark. Je kan er genieten van La Vita è Bella, uit de Master Selectie van Matteo Simoni. Aansluitend wordt ook het volledige programma van het filmfestival bekend gemaakt. Spannend! 

 

Limburg

MOOOV zorgt in Hamont-Achel, Hasselt en Tongeren voor het nodige openluchtplezier. Respectievelijk een binnenplein, een begijnhoftuin en het Julianusplein vormen het decor voor films als Coco, The Shape of Water en The Greatest ShowmanEr zijn stoelen, dekens en kussens zolang de voorraad strekt, maar breng dus ook gerust je eigen zitcomfort mee. 

 

Brussel

Bozar Cinema en Cinema Galeries slaan de handen in elkaar voor Open Air Cinema en presenteren vier openluchtfilms in the Half Circus van Piovenefabi, de prachtige circustent die opgesteld staat aan het Paleis voor Schone Kunsten. Alle films passen binnen het zomerthema "resist" met titels als  Pride en Clash. En een goede film over verzet en rebellie, daar mag wel een cocktail bij. 

 

Aalst

Ook Netwerk Aalst doet het deze zomer zonder dak boven het hoofd: vier avonden lang kan je er onderuit zakken in het gras voor cinema in openlucht. Eerst een kortfilm als aperitief, vervolgens een prijsbeest als The Florida Project of een klassieker als Grease. Een film met je voeten in het gras: veel zomerser wordt het niet. 

 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijtijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Alle openluchtfilms

vrijdag 7 juni 2019

Openluchtfilm 'Mama Mia 1'

Hoeleden, Velpezicht

Film

zaterdag 8 juni 2019

Openluchtfilm - Herent - 08/06

Herent, Wildemanspark

Film

Van 7 juni 2019 tot 9 juni 2019

Foodtruckfestival SMA(A)K - Herent - 07/06 > 09/06

Herent, Wildemanspark

Eten en drinken

Van 8 juni 2019 tot 9 juni 2019

SuperVliegSuperMouche

Vorst, Park van Vorst

Festival

zaterdag 22 juni 2019

Openluchtfilm - Ukkel - 22/06

Ukkel (Brussel), Park van Wolvendael

Film

Van 21 juni 2019 tot 23 juni 2019

Foodtruckfestival SMA(A)K - Ukkel - 21/06 > 23/06

Ukkel (Brussel), Park van Wolvendael

Eten en drinken

zaterdag 20 juli 2019

Openluchtfilm - Halle - 20/07

Halle, KASTEELPARK LEMBEEK

Film

Van 19 juli 2019 tot 21 juli 2019

Foodtruckfestival SMA(A)K - Halle - 19/07 > 21/07

Halle, KASTEELPARK LEMBEEK

Eten en drinken

vrijdag 23 augustus 2019

Openluchtfilm Konijnenberg

Vosselaar, Konijnenberg

Film

Van 7 september 2019 tot 8 september 2019

Mijnhappening

Koersel (Beringen), be-MINE

Festival

Bekijk alle activiteiten
Filmophetstrand