U bent hier:

Film Fest Gent

Film Fest Gent

Ciao bella!

Vergeet Cannes, Berlijn, Venetië en Montréal. Binnenkort flaneer je met je vrienden langs de Gentse promenades. In stijl, want o la la, de Cinema Italiana - met haar elegante boegbeeld Claudia Cardinale op de affiche - staat dit jaar op het Film Fest Gent centraal. De dame in kwestie was niet alleen mooi om naar te kijken, ze kon ook acteren dat de stukken er vanaf vliegen, en dus herneemt Film Fest Gent in de retrospectieve Cardinale-klassiekers als Rocco e i suoi fratelli (1963) van Luchino Visconti. U hebt het begrepen: Film Fest Gent is dit jaar uitzonderlijk lekker voor cinefielen met een voorliefde voor het zwoele zuiden.

Filmmuziek

Maar zoals steeds ligt bij Film Fest Gent ook een grote nadruk op de rol van de muziek. Liefhebbers van de jazz hebben het al langer in het snotje: hun favoriete muziekje is ongeveer honderd jaar oud, en dus verbindt het filmfestival de geschiedenis van de jazz aan die van de cinema. Op 19 oktober brengt Brussels Philharmonic, voor de gelegenheid aangevuld door jazzsolisten, brengt o.l.v. Dirk Brossé live-uitvoeringen van markante en beroemde jazzcomposities, die zoals steeds worden begeleid door fragmenten op groot scherm uit nieuwe films en klassiekers.

On tour

Geen zin om naar Gent af te zakken? Nessun problema, onder de noemer 'on tour' komt Film Fest Gent de interessantste premières gewoon bij het cultuurcentrum om de hoek afleveren. Ontdek hier waar dat allemaal gebeurt!

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.Geen resultaten gevonden.
Film Fest Gent 2017