U bent hier:

Film Fest Gent

Film Fest Gent

Hongaarse parels

Vergeet Cannes, Berlijn, Venetië en Montréal, dit jaar flaneer je op de Gentse promenades. Deze editie van Film Fest Gentvan 9 tot 19 oktober, draait helemaal rond Hongaarse cinema. Misschien niet het meest voor de hand liggende filmland, maar toch van aanzienlijk belang in de filmgeschiedenis. Tijdens het festival kan je zes recente Hongaarse films ontdekken: stuk voor stuk cinematografische parels.  

 

Belgisch talent

Daarnaast zijn er nog heel wat andere films - in verstaanbaardere talen - mee te pikken. Belgisch talent in overvloed: de rode loper wordt uitgerold voor Girl van Lucas D’hont als opener en Beautiful Boy van Felix van Groeningen als slot - met nog zowat 130 straffe films daartussen. Dit jaar zijn er trouwens niet enkel films maar ook series te zien op het grote scherm: Over water, uit de pen van Tom Lenaerts, en De bende van Jan de Lichte van Maarten Moerkerke gaan in Gent in première.

Geraak je niet in Gent voor je portie kwaliteitsfilm? Geen probleem, het filmfestival gaat ook on tour en brengt het beste uit zijn programmatie naar jouw culturele centrum.

 

Filmmuziek

Zoals altijd bestaat film in Gent niet zonder muziek. De jaarlijkse World Soundtrack Awards zijn intussen een ware klassieker. Haal die galajurken en smokings maar uit de kast voor een avondje met het kruim van de internationale filmmuziek. Ondertussen bevindt de Vooruit zich tijdens VIDEODROOM op het snijpunt tussen muziek en film. Topmuzikanten van allerlei pluimage laten live muziek samenvloeien met film, visuals en projecties. Het resultaat wordt ongetwijfeld een ongezien - én ongehoord! - feest.

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Geen resultaten gevonden.
Film Fest Gent 2018