U bent hier:

Festivals voor foodies

Festivals voor foodies

Het festivalseizoen is weer volop aan de gang. Voor velen betekent dat:  een overdosis aan frieten en hamburgers en een acuut tekort aan groenten en andere gezonde aangelegenheden. Gelukkig zijn er ook alternatieven! Heel wat festivals hebben naast goede muziek immers ook bijzondere maaltijden te bieden. 

Wij lijsten 4 festivals op voor liefhebbers van muziek én gastronomie:

 

1. Ostend Beach

Met je voeten in het zand en je haren in de wind verlies je jezelf op Ostend Beach in de beste elektromuziek. Gelukkig kan je de calorieën die je al dansend verbrandt meteen weer opeten op Churrascada, het Braziliaanse barbecuefestival dat op het festival neerstrijkt. En de Brazilianen weten hoe ze vlees moeten bakken: rond een open vuur bereiden ze de sappigste vleesjes en tonen ze hun skills. Zet je erbij en geniet van het eten én de show!

 

2. Sfinks Mixed

Zoals ieder jaar wordt Boechout tijdens Sfinks Mixed het kruispunt van smaken en culturen. Luister (en dans!) er op muziek uit alle windrichtingen of kuier over de wereldmarkt. Ook op vlak van eten komt de wereld er samen: je kan gerechten proeven uit zowat alle werelddelen. Op het menu staan onder andere heerlijke wokgerechten, authentieke tapas en Turkse Kebab. Bovendien worden alle gerechten ter plekke bereid met lokale en kraakverse producten. En een toegeving voor de minder avontuurlijke eter: dit jaar is er voor het eerst ook een frietkraam te vinden op Sfinks. 

 

3. Tomorrowland

Tomorrowland is niet alleen wereldvermaard bij danceliefhebbers  (met ronkende namen als Netsky, Lost Frequencies en Martin Garrix is dat niet verwonderlijk), ook foodies kunnen er hun hart ophalen. Tijdens eerdere edities roerden op het dancefestival al topchefs als Sergio Herman en Wout Bru in de kookpotten en ook dit jaar is het eten van even hoog niveau als de muziek. In het Aperto restaurant ontdek je smaken van over de hele wereld, op tafel gezet door de chefs van Jong Keukengeweld en Nik Bril. Er is ook het nieuwe grillconcept Brasa en multitaskers kunnen eten en feesten tegelijk in B-EAT, waar hapjes en cocktails geserveerd worden tijdens een DJ-set. 

 

4. Cactusfestival

Toevallig zin in een Mexicaanse taco, een pannekoek zoals die van je oma, een stukje krokodil of een Vietnamese springroll? Dan moet je naar Cactusfestival, waar de menukaart even gevarieerd is als het muzikale programma. Maak je keuze tussen de vele foodtrucks en laat dat pak frieten voor één keer aan je voorbij gaan. 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

 

Festivals voor foodies