U bent hier:

Festivals met een hoek af

Festivals met een hoek af

Elk Vlaams dorp heeft tegenwoordig zijn eigen muziekfestival, en dat kunnen we alleen maar toejuichen - hoe meer ambiance hoe beter! In combinatie met de sowieso soms al schilderachtige namen van dorpen of gemeentes levert dat inspirerende tot zelfs poëtische festivaltitels op.

Hieronder, in volgorde van esthetische kwaliteit, onze vijf favorietjes.

1. Hee! Tervuren

Om te blèiten zo schoon, deze vondst, en bovendien is de affiche nog niet mis: op het marktplein van Tervuren dagen tussen 1 en 3 september namen op als Scala, De Mens, Dirk Stoops en Soulsister. Proficiat Tervuren, jullie krijgen de beker voor de origineelste festivalnaam van de zomer.

 

2. Gooikoorts Folkfestival

Doe de test en haal de plaatsnaam uit het festival: is het nu Gooi of Gooik? We krijgen van 7 tot 9 juli in ieder geval opwindende koortsrillingen in de leden van namen als Kadril en het Trio Dhoore.

 

3. Hestival

Niet Knokke-Heist , maar Heist-op-den-Berg gaat lopen met de scalp van Hestival, en het is daar op den berg verdorie nog geen klein festivalletje: op 26 augustus zakken de Compact Disc Dummies, Clement Peerens en zelfs de über-coole Tom Barman af naar Heist.

 

4. Hutsepop

Dat was een binnenkopper natuurlijk, maar wie had gedacht dat het bescheiden Retie de trofee zou kunnen opeisen voor maar liefst twéé originele festivalnamen: naast Hutsepop op 19 augustus is er op 10 juni ook Retie Rockt, met schoon volk als Steak Number Eight op de affiche.

 

5. Ex aequo: Schoeftzakkerock en Torenlawijt 2.0

Last but definitely not least komen de festivals Schoeftzakkerock (Arendonk, 7 juli, en jaaaaa, er is een bierpongtornooi) en Torenlawijt 2.0 (Diepenbeek, 7 & 8 juli)- dat vooral voor die stoere '2.0' een nominatie verdient. Helaas overlappen beide festivals elkaar in datum - dat wordt dus naar Arendonk of naar Diepenbeek. Kiezen is verliezen, dat is geweten!

Op zoek naar nog meer fijne vrijtijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

 

Poëtische festivalnamen