UiT

Familietheater vanuit je living

Wist je dat je ook heel wat theatervoorstellingen voor kinderen gratis kan streamen? Wel, het kan en wij maakten een lijstje.

1. Bekijk álle voorstellingen van FroeFroe

Figurentheater FroeFroe maakt fantastische theater voor kinderen, jongeren én volwassenen. Je kan alle recente voorstellingen en een hoop oude voorstellingen nu ook online bekijken op Vimeo (wachtwoord froefroe) en YouTube. Tot 4/05 staat Bambole - voor de allerkleinsten - op VRT.nu!

 

2. Een sprookjesmusical van de Efteling

Volg de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Sprookjessprokkelaar de musical was in 2019 te zien in verschillende theaters in Nederland en België, maar staat nu dus geheel online.

 

3. Handen wassen en voeten groeten met Kapitein Winokio

Ook Kapitein Winokio wil kinderen en ouders een hart onder de riem steken. Hij verzamelt liedjes en clipjes op zijn website onder de noemer ‘Eerste hulp bij quarantaine’. En via het YouTube-kanaal van concertzaal AB haal je de berenconcerten zo naar je woonkamer

 

4. De knikkers van Qadir

Nog tot 11/5 bekijk je via VRT.nu de voorstelling De knikkers van Qadir van het Turnhoutse gezelschap HET GEVOLG. Qadir Nadery en de spelers van HET GEVOLG nemen ons mee in een hartverscheurend verhaal over toeval en noodlot...

 

5. Beethoven, de tekenfilm

Muziektheatergezelschap WALPURGIS maakte na een mooie voorstelling nu ook een intrigerende animatiefilm rond de opera Fidelio. Tienplussers zullen zich vergapen aan de avonturen van Florestan en Leonore, die de tiran Pizzaro uitdagen. Let op, want bepaalde scènes kunnen hard aankomen - volg de kijkwijzer van het gezelschap.

 


Lees ook

     


    Heb je zelf nog tips om van thuisblijven een feest te maken? Laat het ons weten.

    Reeks
    Cultuur voor kinderen