U bent hier:

Expo's in het voorjaar: 6 onmisbare tentoonstellingen

Expo's in het voorjaar: 6 onmisbare tentoonstellingen

Expo's in het voorjaar: 6 onmisbare tentoonstellingen

Een nieuw jaar is begonnen en de musea staan met hun beste voornemens (én een hoop nieuwe tentoonstellingen) klaar om je te ontvangen. Deze 6 expo's mag je dit voorjaar niet missen - en met je museumpas loop je er gratis binnen.


1. De verjaardag van Raveel in BOZAR

 • Waarom hiernaartoe? Roger Raveel, een van de belangrijkste Vlaamse schilders van de 20ste eeuw, zou dit jaar zijn honderdste verjaardag vieren: de ideale gelegenheid voor BOZAR om een overzichtstentoonstelling te wijden aan zijn werk. De expo leidt je door de geheel eigen beeldtaal van de schilder, met veel alledaagse voorwerpen en felle kleurvlakken - sommigen noemen Raveel een Vlaamse popart-meester ... 

 • Wanneer? Van 19/3 tot 21/7

 

2. Op Blind Date in het Snijders & Rockoxhuis

 • Waarom hiernaartoe? Het Snijders & Rockoxhuis stuurt je dit voorjaar op blind date: in de expo Blind Date. Portretten met blikken en blozen kom je oog in oog te staan met figuren uit de renaissance en barok. De epxo belicht de portretkunst in al zijn facetten, en is vooral een ode aan de portretcultuur waar onze contreien om geroemd werden. In de vijftiende eeuw trokken alle Italiaanse mecenassen namelijk naar het noorden om hun selfie vast te leggen. 

 • Wanneer? Nog t.e.m. 5/4

 

3. Mannenmode in het Mode & Kant Museum

 • Waarom hiernaartoe? Een primeur in Brussel: voor het eerst in België presenteert een Modemuseum een tentoonstelling over de kleerkast van de manMasculinities behandelt de evolitie van 'de grote mannelijke verzaking', van het klassieke kostuum met stropdas tot de androgyne mode van vandaag. Bovendien kan je werk bewonderen van een imposant lijstje ontwerpers, onder andere Raf Simons, Walter van Beirendonck, Giorgio Armani en Vivienne Westwood. 

 • Wanneer? Nog t.e.m. 13/6

 

4. Het lichtfestival van Villa Empain

 • Waarom hiernaartoe? Stichting Boghossian zei: 'laat er licht zijn.' En toen was er licht. Meerbepaald: een expo rond licht, met negentien kunstenaars verdeeld over evenveel ruimte in de prachtige art-decovilla Villa Empain. Het resultaat van deze schepping heet The Light House en is - jawel- goddelijk mooi. 

 • Wanneer? Nog t.e.m. 18/4

 

5. Het wonderland van Tim Walker

 • Waarom hiernaartoe? Een expo getiteld Wonderful Thingsom enige bescheidenheid zit de Britse modefotograaf Tim Walker niet verlegen. En waarom zou hij ook? De 150 werken die hij tentoonstelt in C-mine zijn net dat: wonderbaarlijke dingen. De tentoonstelling omvat portretten van onder andere Grace Jones en Margaret Atwood. Het werk van Walker laat zich het best omschrijven als extravagant, romantisch en feeëriek, om maar een paar kernwoorden te noemen. 

 • Wanneer? Nog t.e.m. 21/2

 

6. Discoballen en postzegels in KANAL

 • Waarom hiernaartoe? It Never Ends part 2 is - weinig verrassend - de vervolgtentoonstelling van It Never Ends Part 2: opnieuw kreeg de Zwitserse kunstenaar John M. Armleder de sleutels van KANAL, de voormalige Brusselse Citroëngarage. De carte blanche is een gedurfd experiment, maar was in deel een wel een groot succes, mede dankzij de bombastische ruimtes vol levensgrote discoballen en opgehangen kerstbomen, en kunstwerken zo groot als een postzegel die overal verstopt zaten. Benieuwd wat Armleder bekokstoofd heeft voor deel twee ...

 • Wanneer? Van 4/2 tot 25/4

 

Ken je de museumpas al? Met een museumpas op zak kan je meer dan 185 Belgische musea gratis bezoeken, inclusief een deel van de bovenstaande expo's.

 

Koop hier je museumpas >

Alle tentoonstellingen in het voorjaar

Van 31 oktober 2020 tot 4 maart 2021

Politie en motormuseum

Helchteren (Houthalen-Helchteren), rijkswachtmuseum

Tentoonstelling

Van 1 februari 2021 tot 4 maart 2021

expo Voedselrijk

Kortrijk, Centrale Bibliotheek Kortrijk

Tentoonstelling

Van 22 januari 2021 tot 4 maart 2021

Het zwijn en de vlinder - De rui

Sint-Gillis, Constant vzw

Tentoonstelling

Van 22 januari 2021 tot 4 maart 2021

Het zwijn en de vlinder - De rui

Sint-Gillis, Constant vzw

Tentoonstelling

vrijdag 5 maart 2021

Tijdelijke expo 'De Kunstkamer'

Herentals, Art Center Hugo Voeten

Tentoonstelling

Van 3 februari 2021 tot 6 maart 2021

stapelGEK

Leuven, SLAC/Beeldende & Audiovisuele Kunst

Tentoonstelling

8+

Van 2 november 2020 tot 6 maart 2021

Speurtocht 100x Congo / MAS (8 tot 12 jaar)

Antwerpen, Museum aan de Stroom (MAS)

Tentoonstelling

Van 5 maart 2021 tot 6 maart 2021

De Stad, ik mis u

Leuven, 30CC/Kapel, Romaanse Poort

Theatervoorstelling Tentoonstelling

Van 13 februari 2021 tot 6 maart 2021

Anouk Kruithof - "Trans Human Nature"

Sint-Gillis, 254Forest

Tentoonstelling

Van 21 januari 2021 tot 6 maart 2021

Arthur Aillaud - 'Sol'

Sint-Gillis, Galerie La Forest Divonne

Tentoonstelling

Bekijk meer tips