Galerij

Dit zijn de leukste galerijen in Oost-Vlaanderen

Zin om rond te snuisteren tussen interessante kunstcollecties in jouw buurt? Wij zetten de Oost-Vlaamse kunstgalerijen bij uitstek even voor jou op een rijtje.

Gevaertsdreef  01 (Oudenaarde)

In de (raad eens) Gevaertsdreef 1 vind je Gevaertsdreef 01, een galerij in Oudenaarde met ruimte voor (Belgische) kunstenaars die zichzelf graag in vraag stellen. Gevestigde en minder gevestigde namen tonen zich van hun beste kant in deze Onafhankelijke Ruimte voor Hedendaagse Kunst.

Van Schuylenbergh Galerij (Aalst)

In het centrum van Aalst hebben het koppel Gilles Van  Schuylenbergh (kunstenaar) en Lynn Van Royen (actrice) een kunstgalerij. De tentoonstellingen tonen werken van Van Schuylenbergh zelf en werken van andere (Belgische) topkunstenaars. Er is ook een podcast/audiotour om de werken te ontdekken.

019 (Gent)

019 stelt een broeihaard aan creatieve talenten tentoon in de voormalige laswerkplaats van Dok-Noord. Niet enkel fotografen en beeldende kunstenaars maar ook architecten, grafische ontwerpers en uitgevers worden exposanten. Achter de expositieruimtes zit een groot creatief collectief dat ook in de Gentse binnenstad op verschillende locaties te zien is.

Cecilia Jaime Gallery (Gent)

Cecilia Jaime Gallery bevindt zich in het Patershol, het hartje van Gent. De kunstgalerij promoot jonge kunstenaars in haar expositieruimte en helpt hen om samen te werken met curatoren, musea en kunstinstellingen. Zo krijgen ook nieuwe(re) kunstenaars de kans om gezien te worden in private en publieke collecties.

Gallery Ysebaert (Sint-Martens-Latem)

Gallery Ysebaert, opgericht door Annelies Ysebaert, is een gevestigde naam onder kunstgalerijkenners. Met een oppervlakte van meer dan 300 m² kunnen ze heel wat verschillende Belgische en internationale kunstenaars tentoonstellen. Bovendien staan er in de aanpalende tuin ook beeldhouwwerken voor het publiek opgesteld.

Gallery Nanda (Lokeren)

Gallery Nanda ademt kunst. Tijdens expo’s in de galerie en de beeldentuin is het de bedoeling om kennis te maken met uiteenlopende kunstvormen en kunstenaars, met extra aandacht voor Belgische creatievelingen. Doorheen het jaar passeert er ook theater en muziek in de eigenzinnige kunstgalerie.

 

Meer te doen in Oost-Vlaanderen