Galerij

Dit zijn de leukste galerijen in Limburg

Zin om te snuisteren tussen interessante kunstcollecties in jouw buurt? Wij zetten de Limburgse kunstgalerijen bij uitstek even voor jou op een rijtje.

Viva La Vida (Diepenbeek)

Viva La Vida is een van de jongste kunstgalerijen in Limburg. Elke zondag mag iedereen die wil, komen kijken naar de pareltjes aan moderne en hedendaagse kunst. Ze richten zich vooral op het beste uit eigen land en onze buurlanden. Het gamma? Schilderijen, beeldhouwwerken, grafiek, fotografie en keramiek.

The Gallery (Genk)

The Gallery is een vreemde eend in de bijt. De stadsgalerie wil een laagdrempelige expositieruimte zijn voor alle kunstenaars die werk willen tentoonstellen. En dat mag echt elke kunstenaar zijn: individuele kunstenaars, studenten aan een kunsthogeschool of een academie, kunstkringen of specifieke kunstambachten.

Dessers (Hasselt)

De kunstgalerie Dessers werd opgericht met een zeer concreet concept. Ze confronteren iedere keer een gevestigde kunstenaar met een veelbelovend talent. Al meer dan veertig jaar krijgt het beste kunstaanbod een nieuwe thuis. Ook leuk voor het oog om eens te snuisteren in de gigantische collecties.

Yellow Art (Geel)

Yellow Art is zowel een kunsthuis als een artistiek atelier voor kwetsbare mensen met artistieke talenten. In hun atelier in Geel krijgen een dertigtal kunstenaars de ruimte om te experimenteren en een eigen artistiek oeuvre uit te bouwen. Niet enkel via exposities maar ook door lezingen en samenwerkingen met andere projecten kan de kunstliefhebber meegenieten van hun werken.

ELISE KA Gallery (Hasselt)

In een authentiek pand uit de 19de eeuw zit Elise Ka Gallery. Een architecturaal hoogstandje waar kunst in allerlei vormen een tijdelijke thuis vindt. Zowel het nieuwste talent in de designwereld als de beste schilder- en beeldhouwkunst krijgt er expositieruimte.

 

Meer te doen in Limburg