Galerij

Dit zijn de leukste galerijen in Brussel

Zin om rond te snuisteren tussen interessante kunstcollecties in jouw buurt? Wij zetten de Brusselse kunstgalerijen bij uitstek even voor jou op een rijtje.

Galerie Greta Meert (Brussel)

Galerie Greta Meert zit in een imposant Art Nouveau-gebouw van vijf verdiepingen. Daarvan zijn er drie gewijd aan kunsttentoonstellingen. De galerij focust zich op kunstenaars die onder de radar zitten in het Belgische kunstwereldje. Daarnaast is er ook ruimte voor verschillende andere Belgische en Europese kunstenaars die een plaatsje in de kunstboeken verdienen.

Templon (Sint-Gillis)

Templon, opgericht door Daniel Templon, toont een heleboel internationale artiesten in de grote galerij. Daarbij worden verschillende generaties tegenover elkaar gezet: gevestigde namen, internationale upcoming artiesten en jonge kunstenaars. Ze willen de verschillende kunstenaars bij het grote publiek en musea op de kaart zetten.

Stems (Brussel)

Stems is een verborgen pareltje in Brussel. In een traditionele Brusselse woning hebben de twee oprichters Pascaline en Guillaume Smets, 100 m² gecreëerd om jonge artiesten tentoon te stellen. Hun focus: jonge, opkomende, Noord-Amerikaanse artiesten.

Aeroplastics (Brussel)

In een statig en modernistisch herenhuis toont Aeroplastics artiesten van over de hele wereld. Zo goed als alle kunstdisciplines zijn er al tentoongesteld geweest, zowel van jonge als gevestigde namen. Werken die gaan over maatschappelijke kwesties en die beeldvorming (letterlijk) beïnvloeden, genieten de voorkeur.

Baronian Xippas (Brussel)

Twee kunsthandelaars Albert Baronian en Renos Xippas komen samen in Baronian Xippas, een vernieuwende kunstgalerie. Met hun samenwerking willen ze de Belgische en internationale kunstwereld stimuleren door het beste van Belgische, Europese en Zuid-Amerikaanse kunstenaars te exposeren.

Encore (Brussel)

Encore is een galerie in het hartje van Brussel, gevestigd in drie modernistische appartementen. Het zijn kleine ruimtes met het werk van creatievelingen uit verschillende domeinen: kunstenaars, designers, uitgevers en muzikanten. Je kan bovendien in elk appartement verblijven. De evenementen en expo’s worden spontaan geïnstalleerd en dat betekent dat je als toeschouwer altijd iets nieuws kan verwachten.

 

Meer te doen in Brussel