Galerij

Dit zijn de leukste galerijen in Antwerpen

Zin om rond te snuisteren tussen interessante kunstcollecties in jouw buurt? Wij zetten de mooiste kunstgalerijen in de provincie Antwerpen op een rijtje.

1. Art gallery Mara (Turnhout)

Bij Art gallery Mara vind je een uitgebreide collectie aan schilderijen, litho’s, etsen en beeldhouwwerken. De kunstenaars die ze tentoonstellen vormen een vaste waarde binnen de galerij. Zo kan je genieten van de kleurrijke werken van Piet van Riel, maar vind je er ook werken van Keith Haring en Gustav Klimt. Een bezoekje meer dan waard, dus.

2. Gallery Louiza (Antwerpen)

In de gelijknamige Louizastraat vind je Gallery Louiza. Een 360°-kunstgalerij opgericht door kunstenares Elly Kostense. Elly woonde dertig jaar lang in Azië en die Oosterse invloeden sluipen heel erg in het werk dat ze tentoonstelt. Ze nodigt dan ook kunstenaars uit van over de hele wereld.

 

3. Kasteel Rivierenhof (Deurne)

Provinciaal groendomein Rivierenhof is meer dan een openluchttheater. Wist je dat de westvleugel van het witte kasteel als tentoonstellingsruimte wordt gebruikt? Van recyclagekunst tot fototentoonstellingen, het staat allemaal op het programma. Je kan er ook bovendien ook zelf tentoonstellen. Een leuke galerij om aan je lijstje toe te voegen.

 

4. Galerij Artisjok (Lier)

Art-is-sjok organiseert tentoonstellingen, workshops en voordrachten in Lier. Door de brede waaier aan kunstenaars die ze tentoonstellen, is er voor ieder wat wils. Kunstenaars die werken met vindmateriaal, Pop Art schilders, beeldhouwkunst, je vindt het er allemaal onder één dak.

 

5. Kunstgalerij Arttilia (Mortsel)

Arttilia dankt zijn naam aan de prachtige lindeboom Tilia die voor de galerij pronkt. De galerij wil kansen bieden aan kunstenaars uit de buurt. Je kan er doorheen het hele jaar tentoonstellingen bewonderen van lokaal talent. Kriebelt het bij jou wel eens om je werk te tonen? Neem dan zeker eens contact met hen op.

 

6. Tim Van Laere Gallery (Antwerpen)

Al twintig jaar lang is Tim Van Laere galeriehouder en heeft hij kunstenaars als Rinus Van de Velde en Kati Heck onder zijn vleugels. In 2019 opende hij zijn vernieuwde galerie op het Nieuw Zuid in Antwerpen. Het is de enige stedelijke galerie in een losstaand pand, wat de indruk geeft van een klein museum. Van Laere staat bekend als een toegankelijke galerie. Hier geniet je van het werk van artiesten van over de hele wereld.

 

7. Base-Alpha Gallery (Antwerpen)

Hier tonen en promoten ze jonge Belgische en internationale kunstenaars. Je vindt er voornamelijk vooruitstrevende kunst, van onder andere namen als Lieve Segers, Michèle Matyn en Nadia Naveau. Een interessante galerij om eens binnen te springen op de rand van de kunstgalerieënwijk van Antwerpen.

 

Meer tips in Antwerpen