lokaal festival

Dit zijn de kleine fijne festivals van West-Vlaanderen

Voor muziek kan je in België altijd terecht voor de grote festivals. Maar voor wie niet van de massa houdt, of wie liever zijn favoriete artiesten ziet in een intieme setting, zijn er deze noemenswaardige festivalletjes in West-Vlaanderen. Zodat je voortaan kan zeggen: ‘Pukkelwat? Doe mij maar iets anders’.

1. Voltage Festival (Zwevegem

Sinds 2015 is Voltage Festival een van de heetste evenementen voor elektronische muziek. Op een oude elektriciteitscentrale knettert het van het muzikaal talent.

 

2. Ostend Beach Festival (Oostende)

Ostend Beach Festival is een festival met een boodschap. Naast een goede elektronische line-up houden ze het festival zo duurzaam als mogelijk.

 

3. Hype-O-Dream (Waregem)

In Waregem feest je elke zomer een weekend lang op Hype-O-Dream. In verschillende tenten en op verschillende podia hoor je het beste van onze Belgische artiesten.

 

4. Kneistival (Knokke-Heist)

Kneistival is een gratis pop- en rockfestival in Knokke-Heist. Op het Heldenplein met zich op het strand kan je genieten van een feestelijke sfeer en concerten van lokale, nationale en internationale bands.

 

5. WECANDANCE (Zeebrugge)

WECANDANCE zit op de meest exotische locatie van al: het strand van Zeebrugge. Niet enkel het beste van een hele resem genres, maar ook het beste in de culinaire wereld mag hier performen.

 

6. Alcatraz (Kortrijk)

Alle stevige rockers voelen zich helemaal thuis op Alcatraz. Drie dagen lang staat Kortrijk op zijn kop met knallende rockmuziek op meerdere podia.

 

7. Labadoux (Ingelmunster)

Labadoux festival is een folkfestival dat al sinds 1988 gehouden wordt in Ingelmunster. Ze presenteren ‘muziek met wortels’ en nieuw talent met een originele insteek.

 

8. Grensrock (Menen)

Grensrock is een gratis festival voor iedereen in het brouwerspark van Menen. De beste binnenlandse bands komen er zich van hun beste kant tonen.

 

9. Dreambeats Festival (Kortemark)

Dreambeats is een festival waar EDM, dance en techno Kortemark verwarmt. Op vier podia zie je de beste gerenommeerde en opkomende artiesten.

 

10. Cactusfestival (Brugge)

Dit Brugse festival aan het feeërieke Minnewaterpark duurt een volledig weekend en is gevuld met grote nationale en internationale pop- en rockbands. 

 

11. Irie Vibes Festival (Kortemark)

Na Irie Vibes keer je terug met een open geest. Een heel weekend lang wordt je ondergedompeld in reggae en dub en help je mee met verschillende initiatieven om het festival zo duurzaam mogelijk te houden.

 

12. Kamping Kitschclub (Kortrijk)

Het marginaalste feestje van het land is vast en zeker Kamping Kitschclub. Geen outfit te stout, geen muziek te fout, je kan je hier helemaal laten gaan.

 

13. ParkPop (Oostkamp)

Parkpop brengt de beste nationale en internationale artiesten naar Oostkamp. Een volledig weekend volledig gratis en geeft je de kans om grote namen in een gezellig parkje mee te pikken.

14. Land of Love (Torhout)

Tijdens Land of Love geniet je één avond (of nacht natuurlijk) van het beste uit allerlei genres: EDM, hardstyle, of rock, allemaal mogelijk. Allemaal in een prachtige setting vol lichtshows.

 

15. Road Rock (Kortrijk)

Al enkele jaren hoor je de beste nationale artiesten in het charmante Begijnhof in Kortrijk. Een park vol foodtrucks, muziek en fris talent.

 

16. Leffingeleuren (Leffinge)

Leffingeleuren is een driedaags muziekfestival dat zich focust op beloftevolle nationale en internationale acts uit allerlei genres. Je luistert er deels gratis maar kan er ook betalende concerten meepikken in de Zaal De Zwerver

 

17. Muddy Roots Europe Music Festival (Waardamme)

Muddy Roots Music Festival heeft zijn roots (hihi) in de Verenigde Staten en trok een tiental jaar geleden naar Europa met zijn uitgebreide collectie aan muziekstijlen: country, bluegrass en rock and roll. 

 

18. Cirque Magique (Ledegem)

Zoals Cirque Magique bestaan er geen twee. Dit driedaags festival vol elektronische muziek in alle geuren en kleuren in een magische omgeving, toont de grootste namen in techno, house en alle aanverwanten.