lokaal festival

Dit zijn de kleine fijne festivals van Vlaams-Brabant

Voor muziek kan je in België altijd terecht voor de grote festivals. Maar voor wie niet van de massa houdt, of wie liever zijn favoriete artiesten ziet in een intieme setting, zijn er deze noemenswaardige festivalletjes in Vlaams-Brabant. Zodat je voortaan kan zeggen: ‘Pukkelwat? Doe mij maar iets anders’.

1. Krotrock (Wolvertem)

Krotrock is het openluchtfestival dat al meer dan 20 jaar meegaat. Begonnen als een BBQ en uitgegroeid tot gezellig festival voor jong en oud.

 

2. Vijverfestival (Dilbeek)

Elk jaar feest in Dilbeek met het Vijverfestival dat keer op keer synoniem staat voor multiculturaliteit, milieu, randanimatie en goede optredens.

 

3. Colora Festival (Leuven)

Het bontste festival van Vlaams-Brabant is Colora in Leuven. Het wereldmuziekfestival vol gezelligheid en gratis caféconcerten zet een schijnwerper op gevestigde waarden en opkomend talent.

 

4. Swing (Wespelaar)

Een weekend vol blues, swingende tunes en een gezellig sfeer vind je bij Swing, het gratis bluesfestival van België naast de kerk van Wespelaar.

 

5. Suikerrock (Tienen)

Ze noemen zichzelf het strafste stadsfestival van België. Dat kan al eens de moeite zijn. Op het podium op de Grote Markt in Tienen zie je rockende en poppende binnenlandse en buitenlandse acts.

 

6. Marktrock (Leuven)

In het prachtige, historische stadscentrum van Leuven viert Het Depot elke zomer drie dagen feest met verschillende podia. Sommige acts zijn betalend, maar verschillende podia kan je ook gratis bijwonen.

 

7. COOL Festival (Leuven)

COOL Festival in Leuven werd in het leven geroepen door Het Depot en programmeert funk, soul, afrobeat, jazz en hip-hop. Verwacht je aan een vracht aan live muziek en broeierige DJ-sets in het centrum van Leuven.

 

8. Horst (Vilvoorde)

Hét multidisciplinaire festival van Vlaanderen is Horst. Ze mixen kunst, architectuur en muziek in een unieke festivalervaring van drie dagen. Het festival zit op een oud militair domein en heeft twee koeltorens als achtergrond voor extra sfeer.

 

9. Klapmosfeer (Kortenberg)

Klapmosfeer haalt de dansbenen boven als urban elektronisch muziekfestival. Onder het motto ‘taking urban out of the city’ tonen ze dat een alternatief programma ook werkt in een landelijke setting.

 

10. AMFI (Putte)

De ideale manier om de zomer af te ronden, dat is AMFI. Het bruisende namiddagfeest met techno- en housetunes in het historische amfitheater in Putte.

 

11. BackYard Rave (Glabbeek)

BackYard Rave is techno, house, dubstep, jungle, live optredens, dub, hiphop en zoveel meer. Nog niet overtuigd? Ze doen ook aan henna-tattoos, een rustgevende omgeving en gezellige eettentjes.

 

12. LEAF (Glabbeek)

Achter het jeugdhuis De Bunker is er elke zomer een gezellig festivalletje. Ze pakken uit met LEAF, een elektronisch event met een aansluitend hapje en tapje en een mix van DJ’s en genres.

 

13. Beleuvenissen (Leuven)

Het jonge festivalletje Beleuvenissen zorgt voor een gezellige drukte in de Leuvense binnenstad. Op vier pleinen in de hele stad geniet je van allerlei live optredens.

 

14. Meadow (Herent)

Een nieuw art/music festival gemaakt door een enthousiaste bende jongeren uit Leuven en omstreken. Bovendien vonden ze ook de perfect locatie van de feestweide in de Herentse natuur.

 

15. and& (Leuven)

Om de twee jaar is er and&, een innovatiefestival met internationale denkers, ondernemers, investeerders, artiesten en academici. Het programma zit vol met allerlei events, en dus ook een muziekprogramma waarin avant-garde centraal staat.

 

16. Habitat Festival (Leuven)

Habitat Festival draait rond jongerencultuur. Het is een gratis festival in het Leuvense dat lokaal talent in muziek, kunst en ondernemerschap in de spotlights zet.