Galerij

Dit zijn de 6 topgaleries in Vlaanderen en Brussel

Wil je genieten van de mooiste, heetste en bekendste kunstvoorwerpen? Dan is een kunstgalerij misschien wel iets voor jou.

1. Cecilia Jaime Gallery (Gent)

Cecilia Jaime Gallery bevindt zich in het Patershol, het hartje van Gent. De kunstgalerij promoot jonge kunstenaars in haar expositieruimte en helpt hen om samen te werken met curatoren, musea en kunstinstellingen. Zo krijgen ook nieuwe(re) kunstenaars de kans om gezien te worden in private en publieke collecties.

2. Baronian Xippas (Brussel)

Twee kunsthandelaars Albert Baronian en Renos Xippas komen samen in Baronian Xippas, een vernieuwende kunstgalerie. Met hun samenwerking willen ze de Belgische en internationale kunstwereld stimuleren door het beste van Belgische, Europese en Zuid-Amerikaanse kunstenaars te exposeren.

3. Patrick De Brock (Knokke)

Al sinds 1994 zit de galerij van Patrick De Brock in Knokke, met uitzicht op de zee. Vooral gerenommeerde kunstenaars uit de hedendaagse en conceptuele kunst krijgen hier de voorkeur. Elk jaar houden ze zo’n vijf solo-tentoonstellingen om het werk van individuele artiesten in de kijker te zetten.

4. Xavier Hufkens (Elsene)

Xavier Hufkens is een van de grootste Europese galerijen voor hedendaagse kunst. In het hartje van Brussel exposeren ze een diverse groep van 40 kunstenaars van verschillende generaties. Ze combineren schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, installaties en fotografie.

5. Zeno X (Antwerpen)

In een oude melkfabriek in Antwerpen houden Frank en Eliane Demaegd Zeno X. Zeno X is een galerij waar ze al exposities hielden voor artiesten als Raoul De Keyser, Marlene Dumas en Mark Manders. Nu hebben ze nog steeds de grote en prominente namen in huis en mochten ze al meer dan 200 tentoonstellingen houden.

6. Galerie Greta Meert (Brussel)

Galerie Greta Meert zit in een imposant Art Nouveau-gebouw van vijf verdiepingen. Daarvan zijn er drie gewijd aan kunsttentoonstellingen. De galerij focust zich op kunstenaars die onder de radar zitten in het Belgische kunstwereldje. Daarnaast is er ook ruimte voor verschillende andere Belgische en Europese kunstenaars die een plaatsje in de kunstboeken verdienen. 

 

Reeks
Museum