U bent hier:

Digitale Week

Digitale Week

Doe de digi

Laptops, e-readers en smartphones... die verdomde apparaten kunnen serieus op je zenuwen werken. Weet je niet altijd goed hoe je met die dingen aan de slag moet? Of ben je al een digital native en wil je je verdiepen in trends voor gevorderden, zoals met virtual reality, digitale kunsten of artistieke games? In elke van beide gevallen is de Digitale Week iets voor jou. Overal in Vlaanderen kan je van 20 oktober tot 5 november knutselen met 3D-printers, een film of muziekstuk maken of kennismaken met de creatieve mogelijkheden van het digitale.

Bewust omgaan met nieuwe media

Vooral de bibliotheken doen hard hun best met digi-verwendagen, digi-babbels, doebeurzen en sessies digitaal lezen. Ook straf is het aanbod aan cursussen en workshops, gaande van initiaties Facebook over Photoshop-programma's en meer brede thema's als 'Hoe bewust omgaan met nieuwe media.' Leerrijk én broodnodig, lijkt ons.

Aan elke vinger een app

En wat met de jonge surfers? Of je het nu graag ziet gebeuren of niet, de jonge generatie groeit op met aan elke vinger een scherm en ze hebben de nieuwste apps en tools snel onder de knie. Zit jouw kind vol ideeën? Laat ‘m dan eens knutselen met 3D-printers, experimenteren met lasercutten of muziek maken op een computer. Knutsel robotmannetjes ineen of ontdek dat een virtual reality-game echt vetcool is.

De activiteiten van de Digitale Week zijn laagdrempelig, meestal gratis of zeer goedkoop. Surf mee op de technologie van morgen!

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Alle activiteiten tijdens de Digitale Week

Van 14 oktober 2017 tot 30 november 2018

Op zoek naar de Rechtvaardige Rechters (digi-zoektocht)

Maaseik, Bibliotheek Maaseik

Spel of quiz

Van 12 september 2017 tot 10 september 2019

Computerles voor beginners

Genk, dienstencentra Genk

Cursus of workshop

Van 13 september 2017 tot 11 september 2019

Internetles en computerhulp

Genk, dienstencentra Genk

Cursus of workshop

Digitale Week