U bent hier:

Digitale Week

Digitale Week

Hoor jij het bij de termen emoji, QR-code en 3G in Keulen donderen? Of ben je een digital native voor wie de wereld van de computers en smartphones geen geheimen meer kent? In elk van beide gevallen is de Digitale Week iets voor jou: van 19 oktober tot 4 november kan je overal in Vlaanderen kennismaken met de eindeloze mogelijkheden van de digitale wereld.

 

Voor digibeten

Loop jij verloren tussen de laptops, smartphones en e-readers? Dan is dit het moment om daar verandering in te brengen. Passeer met je zieke apparaten langs de digidokter en leer tijdens een van de lezingen en workshops alle geheimen van je computer of smartphone. De Digitale Week speelt zich trouwens niet enkel in de virtuele realiteit af: je kan een digitale wandeling maken - in de analoge wereld - en onderweg allerlei handige apps leren kennen die je de weg wijzen.

 

Voor digital natives

Maar ook de experten kunnen nog verrast worden tijdens de Digitale Week. Word een echte influencer met een cursus foodfotografie, knutsel met een 3D-printer of een lasercutter en duik weg in de virtual reality. Er zitten ook een paar digitale hoogstandjes tussen het programma: in de bib van Dendermonde stap je dankzij een VR-bril binnen in de wereld van Hamlet én in het kasteel van Gaasbeek, in Destelbergen bespeel je een laserharp en in het Brusselse Muntpunt leer je vanuit een glazen kamer alles over gegevens delen. 

 

En voor kleine surfers

Een kleine surfer in huis? Ook voor hen is er de Digitale Week. Want of je het nu leuk vindt of niet, de jongere generatie groeit op met aan elke vinger een scherm. Haal ze dus even weg van hun eigen toestel en stuur hen naar een van de activiteiten! Robots programmeren, drones doen vliegen, leren vloggen of digitaal voorlezen: ook kinderen kunnen deze week hun digitale hartje ophalen.

 

Hebben we je ervan overtuigd dat technologie niet alleen voor nerds is? Ontdek dan hier alle activiteiten. Nog een pluspunt: de meeste activiteiten zijn gratis, en anders zijn ze heel goedkoop.

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Alle activiteiten tijdens de Digitale Week

Van 3 september 2018 tot 24 juni 2019

Computerlessen Windows 10

Genk, dienstencentra Genk

Cursus of workshop

Van 24 juli 2018 tot 24 juli 2019

Internetles en computerhulp

Genk, dienstencentra Genk

Cursus of workshop

Van 12 september 2017 tot 10 september 2019

Computerles voor beginners

Genk, dienstencentra Genk

Cursus of workshop

Van 24 oktober 2018 tot 14 november 2019

The Glass Room Experience

Brussel, Muntpunt

Tentoonstelling

Van 9 augustus 2018 tot 9 augustus 2021

Kunst in de stad

Antwerpen, Antwerpen Centrum

Begeleide uitstap of rondleiding

Van 9 augustus 2018 tot 9 augustus 2021

Volg het spoor van de landverhuizers

Antwerpen, Red Star Line Museum

Begeleide uitstap of rondleiding

Van 10 augustus 2018 tot 10 augustus 2021

Gedichtenmuren

Antwerpen, Antwerpen Centrum

Begeleide uitstap of rondleiding

Middelheim App

Antwerpen 2, Middelheimmuseum

Natuurgebied of park

Antwerp Museum App

Antwerpen, Antwerpen Centrum

Begeleide uitstap of rondleiding

Een digitale gids in Museum Vleeshuis

Antwerpen, Museum Vleeshuis

Begeleide uitstap of rondleiding