U bent hier:

De zonnigste stadsstranden

De zonnigste stadsstranden

De zonnigste stadsstranden

Deze zomer lig jij in bikini onder de kathedraal!


Wij zijn dol op de zee en het strand, maar alleen al de gedachte aan ellenlange files en stampvolle treinen richting kust doet onze bloeddruk gevaarlijk stijgen. Heuglijk nieuws: je hoeft je wagentje helemaal niet meer vol te laden richting Noordzee, want voortaan neem je je schopjes en emmertjes (en je kinderen, eventueel) gewoon mee naar het dichtstbijzijnde stadsstrand. 

 

Elke zichzelf respecterende stad verwent zijn inwoners tegenwoordig met een stukje surrogaatplezier:

 

1. Strand én cultuur in Gent

De Zebrastraat in Gent verandert ieder jaar in een paradijselijk strand. Zebrabeach heeft zand, strandstoelen, een ruim assortiment aan zwoele cocktails en af en toe een streepje live muziek. En (bonuspunten!) er is zelfs water, in de vorm van een verfrissende vijver die zich uitstekend leent tot pootjebaden. 

 

2. Twee keer zeelucht aan de Schelde 

Het Saint-Tropez aan de Schelde, zo prijst Bocadero zichzelf aan. En dat is niet eens gelogen: aan de oever van de Schelde vlei je je neer op het strand, bestel je iets bij de beachbar of lik je aan een ijsje van crèmerie Foubert. Bovendien zijn er niet minder dan vier restaurants plus een resem take-outmogelijkheden, en regelmatig ook een salsa-avond of een rommelmarktje. Die hete zomerdag krijg je hier wel om.

In Antwerpen blijken ze nogal wat nood te hebben aan frisse (zee)lucht, want er is zelfs een tweede stadsstrand: het Sint-Annekesstrand aan Linkeroever, in de volksmond gekend als 'de plage'. Op de resten van het verdwenen dorp Sint-Anna vind je vandaag niet alleen het obligate zand, maar ook een minigolf, een openluchtzwembad en het populaire Plaaj Kaffee.

 

3. Strandsport in Leuven

Goed, om in Leuven naar het strand te kunnen moet je wel de handen uit de mouwen steken. 't Is te zeggen: Leuven Beachvolley is er vooral voor sportievelingen. Het Ladeuzeplein verandert in een strand met vier speelvelden, 750 ton zand en behoorlijk wat frisse drankjes. Als je op de eerste rij gaat staan om te supporteren kan je wellicht je tenen in het zand steken! 

 

4. Viervoudig strandplezier in Brussel

Dankzij die verdomde verbouwingen aan KANAL is er dit jaar voor één keer geen Brussel Bad langs het kanaal. Rustig, niet panikeren, er is voor een alternatief gezorgd. Een viervoudig alternatief zelfs: Hello Summer duikt op op vier plekken in Brussel. Het Congresplein in het centrum, het Ambiorixplein in de Europese wijk, Het Peter-Benoitplein in Neder-Over-Heembeek en het Leopoldplein in Laken worden om de beurt opgefleurd met de vertrouwde cocktails, terrasjes, concerten en openluchtfilms.

 

5. Strand in eigen buurt

Geen stadsstrand in de buurt, en geen zin om richting zee te trekken? Geen nood, gelukkig zijn er ook heel wat openluchtzwembaden en provinciedomeinen met mogelijkheden tot een zwempartij. Gewoon handdoekje leggen, ogen sluiten en doen alsof je aan de Costa del Sol ligt. 

 

Beeld: Bocadero - © Martimax