U bent hier:

De zomerkalender van de redactie

De zomerkalender van de redactie

JUNI

  • Plazey (23/06 - 25/06) - Elisabethpark Koekelberg | Sarah

Een gratis zomerfestival in hartje Brussel. Van vrijdag tot zondag kan je hier genieten aan de voet van de Basiliek van Koekelberg. Uitschieter is de Istanbulse band BaBa Zula die een mix brengt van oriental dub, psychedelische sounds en moderne beats. Ontdek de Turkse Frank Zappa!

  • Dansand (30/06 - 2/07) - Brugge en Oostende | Evelyne

Wie dans nog steeds ‘moeilijk’ vindt moet dringend zijn mening updaten: de danswereld staat de laatste jaren meer dan ooit met beide benen in de wereld, of alla: toch minstens in het zand. KAAP (het liefdeskindje tussen het Oostendse Vrijstaat-O en het Brugse De Werf) haalt bij het begin van de zomervakantie tal van gerenommeerde dansers en muzikanten weg uit de theaterzalen om hen los te laten op het strand. Bij de zee, maar ook op het Groen Lint rond de badstad én in de tuinen van Stene duiken grote namen op als Marc Vanrunxt, Needcompany en Les ballets C de la b. Geheimtip is het ontroerende Monkey Mind van Platform K, waarin twee professionele dansers en drie dansers met een beperking zich laten leiden door hun lichaam, en door de associatieve methodiek van choreografe Lisi Estaras.

  • Out Loud! (Nog tot en met 1 juli) - Beursschouwburg Brussel | Lene

Woensdag en donderdag wordt het zalige dakterras van de Beursschouwburg omgetoverd tot een openluchtcinema met muziekdocumentaires, langspeelfilms en videoclips uit de ‘nillies’. Vrijdag en zaterdag kan je het weekend inzetten met livemuziek. En op elk van die dagen kan je ’s middags picknicken.

 

JULI

Op de Gentse Bijlokesite kan je genieten van het beste van jazz en aanverwanten. Naast headliners als Herbie Hancock, Kamasi Washington en de ravissante diva Grace Jones zijn er ook podiumplaatsen voor Belgisch talent. Als je houdt van culinair smullen onder begeleiding van livemuziek zijn de jazzlunches een leuke extra.

  • Brussel Bad (07/07 > 13/08) - Akenkaai Brussel | Sarah

Een plek aan het water in Brussel. Dat kunnen we alleen maar toejuichen! Brussel Bad is de ideale spot om na je werk of tijdens het weekend een mojito te gaan drinken in strandstoel. Ook voor kinderen is hier heel wat te doen, zoals een film op groot scherm of sportwedstrijden. Bij momenten breekt Brussel Bad uit in een zwoel feestje. Zorg dat je erbij bent!

Piknik Music, dat is de optelmsom van een park, een haag eetkraampjes, enkele dj's en zwoele zomerplaten. Leg je dekentje al maar klaar, zet een hoedje op en shake that booty! 

TAZ#2017 is een tiendaags zomers festival in Oostende, met theater, muziek, expo, literatuur, debat, het Familiepark en meer. Het centrale meeting point bevindt zich in het Leopoldpark, de plek waar artiesten, publiek en medewerkers samenkomen en genieten van een hapje en een drankje en fijne ontmoetingen. TAZ, editie 21, wordt opnieuw het niet te missen zomerfestival, pal aan zee! 

 

AUGUSTUS

Ieder jaar feest de oudste wijk van Gent erop los! Optredens, straatanimatie en tentoonstellingen staan op het programma. Op zondag is er een grote rommelmarkt. Als afsluiter is er de "kaarskensstoet" die vertrekt en eindigt op het Kaatsspelplein. Een van de gezelligste feesten in Gent! 

  • Pukkelpop (16/08 - 19/08) - Kiewit, Hasselt | Lene

Pukkelpop komt dit jaar opnieuw met een muzikale mix waarmee ze ongetwijfeld elke festivalganger over de streep naar Kiewit kunnen trekken. Het wordt moeilijk kiezen tussen de meer dan 150 artiesten en bands op acht verschillende podia. Mijn must sees voor Limburgs finest zijn BADBADNOTGOOD, Glints, Cashmere Cat, Nicolas Jaar en Floating Point.

Deze expo neemt je mee naar het Brussel van 50 jaar geleden. Uitgeverij Plaizier verzamelde sinds 1977 een indrukwekkend archief met postkaarten, prenten en boeken van onze hoofdstad.