U bent hier:

Toptheater in het najaar - De onmisbare 10

Wij zullen u eens iets verklappen: op onze bucketlist voor het najaar géén wilde exploten met paragliding en eenhoorns knuffelen - wij nemen ons alleen voor om dit keer nu eens écht werk te maken van onze culturele verheffing. Wij willen dit seizoen zien wat er gezien moet worden op de dans- en theaterpodia.

Maar wat moet er dan ook alweer gezien worden?

Wel, dit dus:

 1. Virginity
  Vier jonge performers bedienen zich van popicoon Prince om het te hebben over hun identiteit - in een wilde mengeling van dans, theater en coole muziek. Twaalfplussers en alles daarboven: do that funk.

 2. Nachtasiel
  Regisseur Raven Ruëll dook in Maxim Gorki's Nachtasiel (1902) en ontdekte dat het verhaal over outcasts eigenlijk over onze tijd gaat. Dertien spelers doken met hem mee en maken van Nachtasiel een stukje verschroeiend theater.

 3. Delivery Theatre
  Toneelhuismaker Mokhallad Rasem springt op de scooter en levert aan huis - geen pizza, maar theater, onder de vorm van een kartonnen Bourlaschouwburg en een projector. Theater buiten de comfortzone voor de maker, maar volledig in onze comfortzone. Even bestellen!

 4. INUK
  Naar weinig voorstellingen wordt zo uitgekeken als naar die van Studio Orka, en de nieuwste, INUK, vormt daar geen uitzondering op. Orka werkt steeds op locatie en dit keer was dat een locatie met weinig vrolijkheid: asielcentra, opvangcentra waar kinderen voor zichzelf wat nestwarmte moeten creëren. Wat maakt van een plek een thuis? INUK - 'mens' in de taal van de Eskimo's - zoekt het uit.

 5. Bâtard Festival
  Over de bastaardjes die begin november weer de Beursschouwburg inpalmen is vooraf weinig geweten, alleen weten we dat het spannend, internationaal, fris talent is dat weinig maalt om disciplines of categorieën. Goesting in een theaterfestival pas comme les autres? Hier zit je goed.

 6. Urban Prayers - Urban Mirrors
  NTGent
  komt dit najaar zijn kot uit: het trekt naar gebedsplaatsen van alle overtuigingen om te zien wat op die plekken mensen verbindt. Onder meer acteur Frank Focketyn gaat al zingend de kerk in, in april volgt dan een theatervoorstelling als spiegel van zijn conclusies: Urban Mirrors.

 7. Poquelin II
  De eerste editie van Poquelin (2003) werd een klassieker, nu komt een adembenemende cast met een tweede bewerking van een aantal Molière-stukken. Namen noemen? Zeker: naast de vertrouwde STANners Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver en Frank Vercruyssen springen ook gasten als Els Dottermans en Willy Thomas in het Franse bad. C'est chic!

 8. Oorlog en terpentijn
  Wie Stefan Hertmans' bejubelde roman nog niet heeft gelezen begint best nu zijn schade in te halen, voor de roddel zou ontstaan dat het stuk nog beter zou zijn dan het boek. En dat is mogelijk, want niemand minder dan Jan Lauwers regissert Hertmans' epos, en niemand minder dan Viviane De Muynck speelt daarin een hoofdrol.

 9. Olivetti 82
  Naar aanleiding van 50 jaar Theater Malpertuis haalt het Tieltse gezelschap een klassieker terug op de planken - driewerf hoera! Bob De Moor speelde indertijd 116 keer de verwarde Bernard Van de Wiele, en neemt voor de gelegenheid nog eens plaats achter de beroemde Olivetti 82.

 10. If there weren’t any black you’d have to invent them 
  Aurelie Di Marino
  een een jonge, radicaal geëngageerde theatermaker met een straffe mening - geen wonder dat zij aan de slag ging met de film van Johnny Speight uit 1968, een aanklacht tegen racisme. Di Marino en haar kompanen kijken wat er tussen 1968 en nu veranderd is in het denken over thema's als ras, vrijheid, identiteit.

  Ontdek ook:

  De onmisbare 10 - expotips

  De onmisbare 10 - concerttips

  De onmisbare 8 - kidstips

  De onmisbare 8 - danstips

  Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.
Alle theater in het najaar
3+

zondag 18 februari 2018

De Zingende Harp - De Nacht Wacht

Beveren-Waas, CC Ter Vesten

Theatervoorstelling

4+

zondag 18 februari 2018

Voorleesuurtje Waarloos

Waarloos (Kontich), Bibliotheek Waarloos

Theatervoorstelling

Van 17 februari 2018 tot 18 februari 2018

't Uilekot vzw - De Grote Iezelse Konferensje

Herzele, 't Uilekot vzw

Theatervoorstelling

zondag 18 februari 2018

Muziektheater LOD & hetpaleis/ Inne Goris - HUIS (8+)

Turnhout, Cultuurhuis De Warande

Theatervoorstelling

7+

Van 17 februari 2018 tot 18 februari 2018

Als niemand me ziet (7+)

Antwerpen, Theater 't Eilandje

Theatervoorstelling

3+

zondag 18 februari 2018

Woesj (+3)

Diksmuide, CC Kruispunt

Theatervoorstelling

5+

zondag 18 februari 2018

Theater Tieret en Walrus | Meneer Beer

Berlare, CC Stroming Berlare

Theatervoorstelling

3+

zondag 18 februari 2018

Pluche - Speelman

Sint-Truiden, Cultuurcentrum de Bogaard

Theatervoorstelling

5+

zondag 18 februari 2018

TRESORIA

Rumbeke (Roeselare), De Kleine Stooringhe

Theatervoorstelling

4+

zondag 18 februari 2018

Blij Bang Boos Bedroefd - Kapitein Winokio (UITVERKOCHT)

Tongeren, de VELINX

Theatervoorstelling

Bekijk alle activiteiten
10 theatertips voor het najaar